ΗΠΑ: Δίωξη σε αστυνομικούς που βασάνισαν φρικτά δυο Αφροαμερικανούς
4 August 2023
Εύα Οικονόμου – Βαμβακά: «…Επιζητώ το ρίσκο· νομίζω αυτό είναι που σε πηγαίνει μπροστά…»
4 August 2023

Ουκρανία: Η γυναίκα ελεύθερος σκοπευτής που οι Ρώσοι αποκαλούν… «Punisher»

Είναι 31 ετών, μπήκε στον ουρκανικό στρατό το 2022, εκτελεί χρέη ελεύθερου σκοπευτή και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης την αποκαλούν πότε «Punisher» και πότε «Ναζί». Η ίδια προτιμάει τον χαρακτηρισμο «Ιωάννα της Λωραίνης». Ο λόγος για την Evgeniya Emerald από την Ουκρανία, η οποία μίλησε για την εμπειρία του πολέμου στο βρετανικό BBC

Όπως είπε, πριν από τον πόλεμο είχε μια επιχείρηση με κοσμήματα. Πέρυσι αποφάσισε να συνδράμει τις πολεμικές επιχειρήσεις της χώρας της και στην πρώτη γραμμή του πολέμου βρήκε τον έρωτα. Πρόσφατα μάλιστα τον παντρεύτηκε.  Έχει επίσης δύο παιδιά. Μια δεκάχρονη κόρη από προηγούμενη σχέση και μια κόρη τριών μηνών με τον τωρινό σύζυγό της. Έφυγε από την ενεργό υπηρεσία τον Σεπτέμβριο λόγω της εγκυμοσύνης της, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρεπορτάζ Πολέμου και Ειρήνης.

Αναφερόμενη στα καθήκοντά της στο πεδίο, η Evgeniya Emerald δήλωσε ότι οι γυναίκες έχουν πλεονέκτημα ως εστη μάχη επειδή οι άνδρες ελεύθεροι σκοπευτές μπορεί να διστάσουν να πυροβολήσουν τον εχθρό, ενώ η ίδια δεν θα είχε τέτοιους ενδοιασμούς. «Αν ένας άντρας σκέφτεται να κάνει ρίξει ή όχι, μια γυναίκα δεν θα το κάνει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως πολλές γυναίκες που εργάστηκαν ως ελεύθεροι σκοπευτές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν μείνει στην ιστορία γιατί είχαν διακριθεί στα πολεμικά τους καθήκοντα.

Αν και είναι καλή ως ελεύθερος σκοπευτής, δεν το απολαμβάνει. Όπως είπε, η ζωή ενός ελεύθερου σκοπευτή είναι «προσωπική κόλαση», επειδή καλείται να δει τη φρίκη του πολέμου πιο προσεκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 60.000 γυναίκες υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας σε διάφορες θέσεις.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: