Βγήκε ο ανάδοχος στο έργο «Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα»
25 April 2023
Ρωσία: Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων δύο ξένων εταιρειών ενέργειας
26 April 2023

Ουκρανία: «Ολοκληρωτική μεταμόρφωση» έξι πόλεων μετά τις καταστροφές του πολέμου

«Ολοκληρωτική μεταμόρφωση» έξι πόλεων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της ρωσικής εισβολής πρόκειται να επιδιώξει η Ουκρανία, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανοικοδόμησης που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντενίς Σμίχαλ.

Δυτικοί εταίροι του Κιέβου ετοιμάζονται να χορηγήσουν δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για να στηρίξουν τις προσπάθειες ανοικοδόμησης μετά από 14 μήνες πολέμου.

Ο Σμίχαλ είπε ότι οι πόλεις Μποροντιάνκα και Μοσχτσούν κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, Γιαχίντινε στην βόρεια Ουκρανία, Τροστιάνετς και Τσιρκούνι στην ανατολική Ουκρανία και Ποσάδ-Πορκρόβσκε στην νότια Ουκρανία θα ανοικοδομηθούν «ολοκληρωτικά και σύμφωνα με νέες αρχές» στο πλαίσιο ενός πειραματικού προγράμματος.

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξαναχτιστούν συγκεκριμένα σπίτια και κτίρια, αλλά τα πάντα – με συστημική προσέγγιση, νέο σχεδιασμό και πλήρη μεταμόρφωση αυτών των οικισμών», δήλωσε σε μια κυβερνητική συνεδρίαση.

Και οι έξι πόλεις αυτές είχαν υποστεί «τρομακτική καταστροφή», είπε.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός τόνισε ότι το έργο είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για γρήγορη ανοικοδόμηση, παρόλο που ο πόλεμος μαίνεται.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναμένεται να πραγματοποιήσουν αντεπίθεση τις επόμενες εβδομάδες για να προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν τα ρωσικά κατεχόμενα εδάφη.

«Για εμάς είναι σημαντικό για τους Ουκρανούς να δουν ήδη φέτος ότι η ανοικοδόμηση είναι πραγματικότητα», τόνισε ο Σμίχαλ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: