Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ανώτερα ορεινά τμήματα του ν. Καρδίτσας
20 January 2023
ΙΣΑ: Εφιστά την προσοχή των πολιτών σε ιδιωτικούς φορείς ΠΦΥ
20 January 2023

Ουκρανία: Στο Σόλενταρ το πρώτο κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ

Στο Σόλενταρ της ανατολικής Ουκρανίας έφτασε σήμερα το πρώτο κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη πόλη μαίνονται εδώ και καιρό σφοδρές μάχες μεταξύ του ουκρανικού και του ρωσικού στρατού.

«Πρόκειται για το πρώτο ανθρωπιστικό κονβόι που φτάνει σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Γενς Λέρκε εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

Το κονβόι αποτελείται από τρία φορτηγά που μεταφέρουν νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και φάρμακα για περίπου 800 ανθρώπους.

Η βοήθεια έφτασε σε περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

«Οι πρόσφατες μάχες μέσα και γύρω από τη Σολεντάρ προκάλεσαν μαζικές καταστροφές, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί να έχουν άμεση ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια», πρόσθεσε ο Λέρκε, διευκρινίζοντας ότι ο ΟΗΕ εργάζεται για να σταλούν και άλλα κονβόι βοήθειας.

«Οι συνάδελφοί μας του κονβόι είδαν με τα μάτια τους σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι άνθρωποι και τις τρέχουσες συνθήκες. Είναι μια περιοχή όπου έχουν σημειωθεί αρκετές μάχες, οπότε σίγουρα η ανθρωπιστική βοήθεια είναι απαραίτητη σήμερα και ίσως και στο άμεσο μέλλον», τόνισε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ρωσικός στρατός και μισθοφόροι της ρωσικής οργάνωσης Wagner ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το Σολεντάρ, μια μικρή πόλη στην ανατολική Ουκρανία, που βρίσκεται κοντά στη Μπάχμουτ, την οποία η Ρωσία προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό της εδώ και μήνες.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να διαψεύδουν ότι η πόλη έχει καταληφθεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: