Καλαμάτα: Σύγκρουση αυτοκινήτου με πατίνι-Στο ΚΑΤ διακομίστηκε 15χρονος
14 June 2023
Έκανε αστείο για την εξαφάνιση της πτήσης MH370 και η Μαλαισία ζητάει την εμπλοκή της Ιντερπόλ
14 June 2023

Ουρουγουάη: Σανίδες του σερφ έκρυβαν κοκαΐνη

Σχεδόν 50 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε μυστικούς χώρους σε… σανίδες του σερφ στην Ουρουγουάη, με τα ναρκωτικά έχουν προορισμό την Ευρώπη και τις αρχές να προχωρούν σε τρεις συλλήψεις.

Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια συνηθισμένου ελέγχου, την 23η Μαΐου, από την αστυνομία της Ουρουγουάης, σε πακέτα τα οποία θα παραλαμβάνονταν από εταιρεία μεταφοράς φορτίων με προορισμό το εξωτερικό.

Ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος σταμάτησε μπροστά σε κιβώτιο που περιείχε έξι σανίδες του σερφ, συνολικού βάρους 104 κιλών. Σε καθεμιά τους εντοπίστηκαν κατόπιν κρυψώνες γεμάτες με κοκαΐνη.

Αρχικά κατασχέθηκαν 40,66 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα σε πέντε σανίδες. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν όμως να αφήσουν την κοκαΐνη που ήταν κρυμμένη στην έκτη σανίδα να φύγει, να γίνει «ελεγχόμενη παράδοση» στους παραλήπτες της, ώστε να συλληφθούν.

Την 7η Ιουνίου, η πορτογαλική αστυνομία συνέλαβε στη Λισαβόνα δυο Ιταλούς που περίμεναν τις σανίδες, οι οποίες στις 2 Ιουνίου με ενδιάμεσο σταθμό την Ισπανία, και κατέσχεσαν τα 9,3 εναπομείναντα κιλά της κοκαΐνης.

Τρίτος Ιταλός, τον οποίο βαραίνουν υποψίες πως συνδεόταν με τον έναν από τους δυο άλλους φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών στην αποστολή των σανίδων από την Ουρουγουάη, συνελήφθη στην Ιταλία. Οι τρεις ύποπτοι προφυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με ειδικούς, η Ουρουγουάη έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε κόμβο της διακίνησης κοκαΐνης προερχόμενης από την Κολομβία και το Περού με προορισμό την Ευρώπη.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: