Ο Α. Ακρίβος από την έκθεση «Ελλάδα 1821 – 2021»: Πρωταγωνίστρια η Θεσσαλία
Την επετειακή έκθεση «Ελλάδα 1821 – 2021» που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο επισκέφτηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο δραστήριος Περιφερειακός Σύμβουλος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψής του στο εξαιρετικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο φιλοξενεί τη χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή σε κέντημα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, τη σαρακατσάνικη καλύβα, το καραγκούνικο κάρο, τα βλάχικα χειροτεχνήματα στον αργαλειό και περίλαμπρες παραδοσιακές στολές.
Εκεί, ο κ. Ακρίβος ξεναγήθηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γιάννη Μπουτίνα και του μετέφερε εκ μέρους της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” τα θερμά του συγχαρητήρια για την άρτια δουλειά που έχουν κάνει.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και η επίσημη έναρξή της χθες έγινε με την παράδοση της καρδιάς του ήρωα της Επανάστασης του Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, που φυλάσσεται στο Μουσείο της Ύδρας.
Παράλληλα, η καθοριστική συμβολή της Θεσσαλίας στην ιδεολογική προετοιμασία της ελληνικής επανάστασης του 1821 αναδείχτηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της Επετειακής Έκθεσης Ελλάδα 1821-2021.
Σε δήλωσή του ο κ. Ακρίβος ανέφερε: “Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για το εξαιρετικό περίπτερο που έφτιαξαν και προβάλουν την Θεσσαλία σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση. Εμείς ως Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια στεκόμαστε στην ουσία των 200 ετών από το 1821 και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Θεσσαλία διατήρησε την εκπαιδευτική σπίθα ζωντανή, δημιούργησε την σπουδαία παράδοση των Διδασκάλων του Γένους και συγκρότησε μαζί με την προωθημένη αστική της τάξη και Ιεράρχες εντός και εκτός Ελλάδας την ζύμωση που οδήγησε στην Επανάσταση του 1821.
Η Θεσσαλία είναι η εσωτερική κοιτίδα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, δηλαδή του εκπαιδευτικού, επιστημονικού κινήματος που συνδέεται άρρηκτα με τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, που δημιούργησε εκείνες τις προϋποθέσεις, ιδεολογικές και εκπαιδευτικές για την καλλιέργεια της ιδέας της εθνικής απελευθέρωσης.
Διακόσια χρόνια μετά, είμαστε εδώ για να αποτίνουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους, την καρδιά και την ψυχή τους για να μπορούμε να ζούμε περήφανοι, ελεύθεροι και αξιοπρεπείς. Για να μπορούμε να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο για την Ελλάδα μας, πάνω στα θεμέλια που έβαλαν οι ένδοξοι αγωνιστές μας. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση, που ως Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ σήμερα εδώ και να τους τιμήσω συμβολικά.”