Ψήφισμα συμπαράστασης του δημοτικού συμβουλίου Δ. Μουζακίου στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους
18 February 2022
Ακόμη πέντε καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ
18 February 2022

Ο Α. Ακρίβος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που έχει κάνει η Περιφέρεια προς όφελος των αγροτών
Ο Α. Ακρίβος στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά κι όλης της Ελλάδας στέκεται ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιος Ακρίβος.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσων, στοχευμένων παρεμβάσεων για την στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα, που βιώνει μία τρομακτικά δύσκολη συγκυρία. Η αύξηση της τιμής της ενέργειας έχει δημιουργήσει ένα τσουνάμι, το οποίο επηρεάζει πάρα πολύ το κόστος παραγωγής.
Ο κ. Ακρίβος συντάσσεται με τα βασικά αιτήματα των αγροτών τα οποία είναι;
· Μείωση του κόστους παραγωγής
· Άμεσα έργα με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για προστασία της παραγωγής και της ζωής από φυσικές καταστροφές
· Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων στο 100% με κρατική χρηματοδότηση.
· Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή και με το ζωικό κεφάλαιο
· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση
Επίσης, οι αγροτοκτηνοτρόφοι διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων τόσο οικονομικού χαρακτήρα (αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση 50% στο αγροτικό ρεύμα) όσο και την επίλυση τοπικών ζητημάτων που έχουν προκύψει λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.


Χαρακτηριστικά, ο κ. Αθανάσιος Ακρίβος δήλωσε: “Οι βιοπαλαιστές αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους, για να μείνουν στον τόπο τους και η παράταξή μας βρίσκεται στο πλευρό τους, καθώς τα αιτήματά τους είναι απολύτως δίκαια.
Με την ενεργειακή κρίση και τις ευρύτερες συνέπειες της έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής, καθώς δεν μπορούν να καλλιεργήσουν αφού ένα τσουβάλι λίπασμα από 17 ευρώ έφτασε τα 40 ευρώ, το πετρέλαιο από 1,10 ευρώ το λίτρο έφτασε το 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ και το ρεύμα είχε αυξηθεί δραματικά. Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που έχουν για να μην τους πετάξουν έξω από τα χωράφια και τις καλλιέργειες”.
Ακόμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” επισήμανε τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφερειακή Αρχή προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων των αγροτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Η Περιφέρεια στάθηκε αρωγός στους αγρότες με τα μεγάλα έργα που κατασκεύασε όπως η λίμνη Κάρλα, από την οποία αρδεύονται δωρεάν χιλιάδες στρέμματα. Επίσης καίριες είναι οι παρεμβάσεις όπως η δημιουργία φραγμάτων και αντιπλημμυρικών έργων, η δημιουργία υπόγειων έργων αδρευσης, με την τοποθέτηση ινβέρτερ στις πομώνες για την εξοικονόμηση ρεύματος και πολλά ακόμα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: