Εγκύκλιος με μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος
23 June 2021
1,7 εκατ. € σε τρεις Δήμους της Καρδίτσας λόγω “Ιανού”
24 June 2021

Ο δήμαρχος Καρδίτσας ζητά άμεση αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστη η αγροτική παραγωγή

«Η περιοχή μας χτυπήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από ένα έντονο καιρικό φαινόμενο. Δυστυχώς οι αγρότες μας υπέστησαν σε αρκετές περιπτώσεις ολοκληρωτική καταστροφή. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών δεν θα δώσουν ούτε ένα κιλό βαμβάκι, ούτε ένα κιλό καλαμπόκι, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες μας και έσπειραν κανονικά και έκαναν σχεδόν το σύνολο των καλλιεργητικών εξόδων».

Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλειος Τσιάκος, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές του δήμου, που «χτυπήθηκαν» από τη χαλαζόπτωση και τους ανέμους, ενώ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Ο κ. Τσιάκος υπογραμμίζει ότι «η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους. Ήδη επικοινώνησα τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι θεσμικοί παράγοντες του νομού με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και την ενημερώσαμε για το μέγεθος της καταστροφής. Συγχρόνως ζητήσαμε την άμεση αποστολή γεωπόνων για να γίνουν εκτιμήσεις και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μέριμνα και για τις ζημιές που έχουν υποστεί αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Είναι μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για τους αγρότες μας. Θεωρώ ότι η πολιτεία θα πράξει το χρέος της απέναντι τους».

Δηλώσεις ζημίας από σήμερα έως 5 Ιουλίου

Επίσης από το δήμο Καρδίτσας ανακοινώνεται ότι έχουν γίνει οι αναγγελίες ζημιάς στις κοινότητες των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιές από την υπερκυτταρική καταιγίδα της Κυριακής, η οποία συνοδευόταν από έντονη χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα. Οι παραγωγοί μπορούν να κάνουν δηλώσεις στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του δήμου έχοντας μαζί τους απαραίτητα τη δήλωση ΟΣΔΕ 2021. Το χρονικό διάστημα υποβολής δηλώσεων ζημιάς ορίζεται από 23/06/2021 έως 05/07/2021. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους ανταποκριτές των κοινοτήτων του Δήμου Καρδίτσας

Δήμος Σοφάδων: Δηλώσεις παραγωγών στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για τις ζημιές

Από το δήμο Σοφάδων, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται πως μετά τις ζημιές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επικράτεια του δήμου Σοφάδων από χαλάζι, ανεμοθύελλα/βροχοπτώσεις στις 20/6/2021, από την πλευρά του ο δήμος και κατόπιν αυτοψίας από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και επικοινωνίας με τις τοπικές κοινότητες, έχουν γίνει αναγγελίες ΕΛΓΑ, για 11 κοινότητες. Οι παραγωγοί, των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους έχουν πάθει ζημιές, μπορούν να προβούν σε δηλώσεις στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ του δήμου Σοφάδων.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: