Τι γνωρίζουμε (και τι όχι) για τον ρόλο του Ιράν στον πόλεμο Ισραήλ και Χαμάς
20 October 2023
Ποια είναι η Grapevine Digital – Η πορεία της εταιρείας στο 9μηνο
20 October 2023

Ο προστάτης της Αστυνομίας, Άγιος Αρτέμιος τιμήθηκε και στην Καρδίτσα (+Φωτο +Βίντεο)

Ο προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος γιορτάζεται σήμερα (20 Οκτωβρίου) από την Εκκλησία μας  και η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας προγραμμάτισε εκδηλώσεις και στην Καρδίτσα για τον εορτασμό του.

Στο πλαίσιο αυτό στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου. Μετά το τέλος της δοξολογίας εντός του ιερού Ναού αναγνώστηκε από αξιωματικό της Αστυνομικής Δ/νσης η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η 20η είναι μια ημέρα υψηλού συμβολισμού, στο εννοιολογικό υπόβαθρο της οποίας συνυπάρχουν αρχές, αξίες και ιδανικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν το Σώμα και αναδεικνύουν το σκοπό που υπηρετεί. «Οι ίδιες αρχές, αξίες και ιδανικά ανέδειξαν τον Προστάτη Άγιο του Σώματος, η Μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα, ως αμετάβλητο στο χρόνο, πρότυπο συνέπειας, ήθους και ευθύνης, ως πηγή άντλησης θάρρους, πυγμής και δύναμης. Συνεπώς, ο ταυτόχρονος αυτός εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της Μνήμης του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά προδήλως δικαιολογημένη επιλογή.

Η διαχρονικά σημαντική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο ως προς τη Χώρα, όσο και ως προς το κοινωνικό γίγνεσθαι, αναγνωρίζεται από την Πολιτεία με τη θεσμοθέτηση της 20ης Οκτωβρίου ως «Ημέρα της Αστυνομίας».

Συνακόλουθα της πολιτειακής αναγνώρισης είναι αν μη τι άλλο η τιμή και η επιβράβευση σε όλους εκείνους που με το έργο, την προσπάθεια και τη θυσία τους, εξασφαλίζουν στους πολίτες το δικαίωμα της ζωής, της εργασίας, της έκφρασης, χωρίς τη παρουσία φόβου, αβεβαιότητας και ανασφάλειας, καταστάσεις που προκαλούνται μέσω της βίας και του εγκλήματος.

Όμως, τα αισθήματα υπερηφάνειας και ικανοποίησης που όλοι όσοι υπηρετούμε στο Αστυνομικό Σώμα αισθανόμαστε την ξεχωριστή αυτή ημέρα, ανανεώνουν, και παράλληλα ενισχύουν το χρέος και την ευθύνη μας, τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο και στην ίδια την Πολιτεία, η οποία μας εμπιστεύτηκε και μας όρισε ως Αρχή επιβολής του νόμου.

Οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας, που επέφερε η αλλαγή των κοινωνικών δομών αλλά και η εξελικτική πορεία του εγκλήματος, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των αστυνομικών Υπηρεσιών.

Εν έτει 2023, ο αστυνομικός καλείται να αναλάβει πρόσθετες υποχρεώσεις και νέους πολυδιάστατους και συνάμα πιο απαιτητικούς ρόλους. Γι΄αυτό, σε καθημερινή βάση οφείλουμε να είμαστε προσαρμοστικοί στις τρέχουσες συνθήκες με παράλληλη επίδειξη εξελικτικής διάθεσης, καθόσον η παρουσία του εγκλήματος στο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι διαρκώς πολυμορφική.

Η ασφάλεια των συνόρων, η τροχαία αστυνόμευση, το θεμελιώδες καθήκον για τη δίωξη του εγκλήματος, η εμπορία ανθρώπων, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι παραδοσιακές απειλές της τρομοκρατίας, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και φυσικά η νεότερη μορφή που υφίσταται πλέον, το ηλεκτρονικό έγκλημα, αποτελούν ορισμένες από τις αποστολές του πολυδιάστατου Έργου μας.

Στόχος μας είναι η σθεναρή καταπολέμηση οιασδήποτε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, προκειμένου να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών μας. Η κοινωνία, δικαιούται μια νέα Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, βιώσιμη, προσιτή, πλησίον του πολίτη, πάντα σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας.» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος κλείνοντας το μήνυμά του εκφράζει τις ευαρχιστίες τους προς τις γυναίκες και  τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, για το ήθος , για το έργο που προσφέρουν καθώς και τις αξίες που υπηρετούν καλώντας τους να συνεχίσουν με πίστη και αφοσίωση τον αδιάκοπο και ευγενή αγώνα τους με γνώμονα το κοινωνικό όφελος και την προστασία του πολίτη.

Στη δοξολογία παρέστη σύσσωμη η ηγεσία της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας με επικεφαλής τον Αστυνομικό Δ/ντη Ταξίαρχο Μιλτ. Αλεξάκη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρ. Στεργίου, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ.  Στεφ. Θεολόγης και Ολγ. Μακρή ο Διοικητής των Π.Υ. ν. Καρδίτσας Πύραρχος Γ. Νταουτάς, εκπρόσωπος του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή, εκπρόσωποι και μέλη Συλλόγων εφέδρων και αποστράτων, καθώς και εκπρόσωποι βουλευτών του Νομού.

Σημειώνεται οτι στο πλαίσιο του εορτασμού, πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας υπέρ της Τράπεζας Αίματος του Σώματος.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82%2C-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: