Αλέξης Τσίπρας: Ακρίβεια και προκλήσεις οικονομίας στο επίκεντρο της εκδήλωσης του Ινστιτούτου
22 October 2024

Ο Στιβ Μπάνον βγαίνει από τη φυλακή – Θα μπει στην «κυβέρνηση Τραμπ»;

Ο πρώην «στρατηγός» επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, θα αποφυλακιστεί την επόμενη εβδομάδα, αφού εξέτισε ποινή τεσσάρων μηνών για περιφρόνηση του Κογκρέσου.

Διαπιστώθηκε ότι ο διάσημος podcaster αρνήθηκε παράνομα να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής που διερεύνησε την εισβολή ενός όχλου οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι δικηγόροι του προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την πρόωρη αποφυλάκισή του, αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηνα. Ο Μπάνον παραμένει έτσι σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Ντάνμπερι του Κονέκτικατ.

Ο καθοριστικός ρόλος στην πρώτη κυβέρνηση Τραμπ

Υπήρξε βασικός παράγοντας στην άνοδο του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο το 2016 και αργότερα έγινε επικεφαλής στρατηγικής στον Λευκό Οίκο. Έφυγε από τη διοίκηση μετά από μια βίαιη ακροδεξιά συγκέντρωση στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, τον Αύγουστο του 2017, αλλά παραμένει κορυφαίος σύμμαχος του πρώην προέδρου.

Αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί, πολλοί πιστεύουν ότι θα αναλάβει και πάλι κορυφαίο πόστο.

Ο Μπάνον είπε ότι ακολουθούσε νομικές συμβουλές αρνούμενος να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής που ερευνούσε την 6η Ιανουαρίου, όταν οι ταραχοποιοί λεηλάτησαν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ με στόχο να σταματήσουν την πιστοποίηση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Ημερομηνία αποφυλάκισής του έχει οριστεί η 29η Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από BBC, CNN

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: