Καρδίτσα: «Βάπτισμα του πυρός» για τους υποψηφίους των ΓΕΛ – Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα (+Φωτο)
2 June 2023
Οικογένεια Σεπετά: Καλωσορίζει τη στρατηγική επένδυση του SMERC, στην ΕΨΑ
2 June 2023

Ο. Τσάπαλος στο NaftemporikiTV: Η φορολογική πολιτική της ΝΔ είναι προς την σωστή κατεύθυνση

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του Naftemporiki TV,  με τον Ανέστης Ντόκα και τον Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκαν ο Όμηρος Τσάπαλος, Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Α Αθηνών, ο Άγγελος Τόλκας, Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ημαθίας και ο Γρηγόρης Ντοβίνος, Υπεύθυνος Μόνιμης Στελέχωσης της ADECCO.

Ο κ. Τσάπαλος ανέφερε πως «Ο λαός θέλει μια ισχυρή Κυβέρνηση, μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση, χωρίς δείγμα αλαζονείας και υπεροψίας». Στη συνέχεια ο κ. Τσάπαλος σχολίασε πως «Θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η αυτοδυναμία από την στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ξεκαθαρίσει  με το πιο εμφατικό τρόπο ότι δεν είναι υπέρ καμίας συνεργασίας, δεν υπάρχουν περιθώρια, η μόνη διέξοδος είναι η ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία, η κοινωνία ζητά μια ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία προοπτική για συνεργασία ούτε με το κόμμα Νίκη, ούτε με τον κ. Βελόπουλο».

Τέλος ο κ. Τσάπαλος υποστήριξε πως «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χάνουν την καθολική απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας παρόλα αυτά καλύπτονται από το εθνικό σύστημα υγείας, όποιος θέλει να επαναφερθεί η ασφαλιστική του ικανότητα μπορεί να το πράξει, υπάρχει σχετική ρύθμιση, δεν ισχύουν όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση μπορεί να έχει πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας», «Δεν είναι στόχος μας να αυξήσουμε την φορολόγηση επι των μερισμάτων γιατί αυξήθηκαν τα έσοδα, θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, εμείς μιλάμε για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και όχι απλά μιλάμε αλλά τον μειώσαμε κατά 35% και θα τον ξαναμειώσουμε».

Ά. Τόλκας: Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για αύξηση της φορολόγησης

Ο κ. Τόλκας μεταξύ άλλων σχολίασε πως «Έχουν αλλάξει όλα όσα ξέραμε στην πολιτική, υπάρχουν ιστορικά προηγούμενα όπου υπήρχε μια αλλαγή συσχετισμών κατά 10 μονάδες, είμαστε έτοιμοι και ικανοί για να κάνουμε αυτή την ανατροπή, σίγουρα δεν είναι εύκολο».

Στη συνέχεια ο κ. Τόλκας ανέφερε πως «Δεν μπορούμε να κάνουμε λογιστική, πρέπει να απαντήσουμε στις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις που έχει φέρει η ΝΔ, έχουμε ευθύνη γιατί ενεπλάκημεν στη συζήτηση της απλής αναλογικής, δεν υπήρξε ανταπόκριση από κανένα άλλο κόμμα, ήταν λάθος μας επίσης γιατί πέσαμε σε μια παγίδα να απολογούμαστε για το 2015, πρέπει να συζητήσουμε για θέματα σημαντικά, όπως η ανάπτυξη της περιφέρειας, η υγεία που πρέπει να έχει δημόσιο χαρακτήρα, η δημόσια παιδεία, πρέπει να συζητήσουμε για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα».

Τέλος ο κ. Τόλκας υποστήριξε πως «Δεν μιλάει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της φορολόγησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ΝΔ δεν είναι μια παράταξη προς το συμφέρον τους, απλά δημιουργήθηκε ένα κλίμα φόβου, είναι λάθος ότι η αύξηση της φορολόγησης επι των μερισμάτων μειώνει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

O κ. Ντοβίνος ανέφερε πως «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο με μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας, κατά ένα μεγάλο ποσοστό ένα 46% εστιάζει περισσότερο στο κομμάτι του μισθού και των παροχών για την αναζήτηση ενός επόμενου βήματος». Ο κ. Ντοβίνος σχολίασε πως «Βιώνουμε μια περίοδο υψηλού ψηφιακού μετασχηματισμού, κατά συνέπεια διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο αναγκών στην αγορά που πρέπει να καλυφθεί από το υπάρχων προσωπικό, κάτι που είναι δύσκολο». Στη συνέχεια ο κ. Ντοβίνος υποστήριξε πως «Προκειμένου να διασφαλίσουν οι επιχειρήσεις τους κατάλληλους εργαζομένους με τις κατάλληλες δεξιότητες, οι επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να πληρώσουν πάνω από το μέσο όρο της αγοράς, ένα άλλο κομμάτι που είναι ελκυστικό πέραν των μισθών είναι οι παροχές που μπορεί να δώσει ένας εργοδότης». Τέλος ο κ. Ντοβίνος σχολίασε πως «Η αυτοματοποίηση θα οδηγήσει στην απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας, χρειάζεται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο λόγω του μεγάλου άλματος της τεχνητής νοημοσύνης».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: