Συνάντηση Αγοραστού – Σχοινά στις Βρυξέλλες
9 October 2019
Νέο σύστημα για την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων
10 October 2019

Προσφορά και έργο προς τους Απόδημους Έλληνες

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, συνεχίζει τις συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της η κ. Κάτια Τσιμπλάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου (ekkairo.org) και αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Νέο Φως», ο κ. Διαματάρης, την Τετάρτη, συναντήθηκε με τον τέως πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση και επίτιμο πρόεδροςτης Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κ. Στέφανο Ταμβάκη.

Σύμφωνα με το άρθρο:

«Με καταγωγή από τη Λήμνο, αμφότεροι και με φιλικούς δεσμούς που τους συνδέουν από την εποχή που ο κ. Ταμβάκης ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΣΑΕ και ο κ. Διαματάρης ένας από τους πλέον καταξιωμένους εκδότες της ομογένειας εγκαινίασαν αυτή τη φορά στην Αθήνα, ένα νέο κύκλο συνεργασίας.

Ο κ. Ταμβάκης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του, όπως είπε χαρακτηριστικά, για το γεγονός ότι ο κ. Διαματάρης, συνεχίζει την προσφορά του και το έργο του προς του Αποδήμους, ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ψήφος των ομογενών ενώ ακροθιγώς τέθηκε και το διάδοχο σχήμα του ΣΑΕ . Ο κ. Ταμβάκης παρέδωσε το σχετικό νομοσχέδιο που είχε επεξεργαστεί το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού επί προεδρίας του. Το νομοσχέδιο ήταν αποτέλεσμα διαλόγου μεταξύ των ομογενών σε κάθε γωνιά της γης, μέσα από τα όργανά του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σχέδιο, η ψήφος των ομογενών και η εκπροσώπησή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς διασφαλίζουν την διατήρηση των πολιτικών ισορροπιών.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία προβλέπεται να υπάρχουν υποψήφιοι ομογενείς στα ψηφοδέλτια των πολιτικών κομμάτων, η δε ψηφοφορία να γίνεται με επιστολική ψήφο και τοποθέτηση κάλπης στον τόπο διαμονής των ομογενών.

Ο κ. Διαματάρης από την πλευρά του, είπε ότι το θέμα της ψήφου των ομογενών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Tόνισε δε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και αφετηρία του διαλόγου που θα ακολουθήσει».

Ακόμη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, είχε συνάντηση/δείπνο εργασίας με τον πρέσβη, κ. Λουκά Τσίλα, αλλά και την ομογενή, κ. Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Σωματείων, η οποία έχει επανειλημμένα διακριθεί και τιμηθεί για το εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: