ΠΕΔ Θεσσαλίας: Δώρισε υγειονομικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων
16 April 2020
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το Πράσινο Κίνημα
17 April 2020

Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Στον χάρτη των κρουσμάτων προστέθηκε η Καρδίτσα και η Αιτωλοακαρνανία.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως αποτυπώνεται από την έκθεση που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι μειώνεται σταδιακά, καθώς σύμφωνα και με την τελευταία ενημέρωση χθες από το υπουργείο Υγείας, έχει πέσει στους 69, με την πλειοψηφία αυτών (81.2%) να είναι άνδρες.

Από το σύνολο των 2.207 κρουσμάτων, 569 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 921 (41.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Επίσης, η γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων δεν έχει αλλάξει σημαντικά όπως δείχνει και ο χάρτης της ΕΟΔΥ.

Με μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα παραμένουν οι νομοί Φωκίδας, Ευρυτανίας και Γρεβενών. Στον χάρτη των κρουσμάτων προστέθηκε η Καρδίτσα και η Αιτωλοακαρνανία με τα πρώτα τους κρούσματα. Στην πλειοψηφία τους οι Νομοί έχουν από 0 έως 4 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ψηλότερα παραμένουν η Καστοριά και το Αγιο Ορος, που υπολογίζονται στην κατηγορία 50+ κρούσματα, ανά 100.000 κατοίκους.

Ψηλά είναι και οι Νομοί Λάρισας, Ξάνθης, Θεσσαλονίκης, Εύβοιας, Αχαϊας, Ηλείας, Κοζάνης, Πειραιά και Αττικής.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: