Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν»
22 December 2023
Βόρεια Θάλασσα: Μπλακάουτ σε κρουαζιερόπλοιο- Αγωνία για τους εκατοντάδες επιβαίνοντες
22 December 2023

Πάει για 500.000 ευρώ το ανώτερο πλαφόν αποζημίωσης των επιχειρήσεων λόγω Daniel

Στο ύψος των 500.000 ευρώ -από 120.000 ευρώ  που είναι σήμερα- θα διαμορφωθεί το ανώτερο όριο αποζημίωσης για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον Daniel όπως ανέφεραν στην αποψινή συνεδρίαση του ΕΒΕ ο Πρόεδρος κ. Κων. Ζυγογιάννης και Κων. Λαμπρόπουλος με τον Οικονομικό Επόπτη να ενημερώνει επίσης ότι, έχει γίνει πρόταση προς το υπουργείο να δοθεί μη επιστρεπτέα προκαταβολή για τις πληγείσες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζεται κατ’αρχήν θετικά και αναμένεται να πάρει συγκεκριμένη μορφή το επόμενο διάστημα.

Οι ανακοινώσεις έγιναν με αφορμή ερώτηση πρόταση του κ. Γ. Κατσίκη για ένα πλαίσιο διεκδικήσεων που θα πρέπει το ΕΒΕ να θέσει προς τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να στηρίξει πραγματικά τα μέλη του που δεν σώζονται με τις αποζημιώσεις που προβλέπονται και με τους ρυθμούς που δίνονται

.Ειδικότερα στην πρότασή του ο κ. Κατσίκης ζητά να διεκδικήσει το ΕΒΕ η αποζημίωση των επιχειρήσεων να ανέλθει τουλάχιστον στο 80% της πραγματικής ζημιάς, να ενισχυθούν τα συνεργεία που ασχολούνται με τις ζημιές των επιχειρήσεων ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να επιλυθεί το ζήτημα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις που ο Daniel έπληξε αποθηκευτικούς τους χώρους που διατηρούσαν με «συμφωνητικά συνεργασίας» με τους ιδιοκτήτες τους και όχι με μισθωτήρια συμβόλαια ενοικίασης διαδικασία απόλυτα νόμιμη αλλά παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν καλύπτονται για τη ζημιά που υπέστησαν.

.Η πρόταση του κ. Κατσίκη για το ζήτημα των «συμφωνητικών συνεργασίας» έτυχε της πλήρους αποδοχής από τη Διοίκηση του ΕΒΕ, η οποία εξέφρασε αρχικά επιφυλάξεις για το αίτημα των αποζημιώσεων στο 80% της πραγματικής ζημιάς υπενθυμίζοντας ότι και η ίδια είχε προτείνει στο αρχικό της υπόμνημα να ανέλθει στο 100% κάτι που όμως δεν θεωρεί εφικτό με τον κ. Ζυγογιάννη να εκφράζει την επιφύλαξη ότι η επανάληψη ενός αιτήματος που ουσιαστικά ζητά την αλλαγή του Νόμου μπορεί να συμπαρασύρει στην απόρριψη το απολύτως δίκαιο αίτημα  της αποζημίωσης των επιχειρήσεων που είχαν αποθήκες με «συμφωνητικά συναργασίας». Ο κ. Κατσίκης επέμενε ότι το ΕΒΕ θα πρέπει να διεκδικεί αυτό που θεωρεί σωστό για να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του και ζήτησε να επιμείνει το ΕΒΕ στο αίτημά του κάτι για το οποία τελικά δεν εκφράστηκε αντίρρηση από την πλευρά της Διοίκησης και θα υπάρχει σχετικό υπόμνημα στη βάση της πρότασης.

.Όσο για το θέμα της ενίσχυσης των Επιτροπώς όπως ανέφερε ο κ.Λαμπρόπουλος ήδη έχουν ενισχυθεί από μεγάλη γνωστή εταιρεία, ενώ διευκρινίστηκε ότι το θέμα που είδε τη δημοσιότητα για αποχώρηση των εργαζομένων από το Γραφείο της ΔΑΕΦΚ δεν αφορά τις επιχειρήσεις αλλά τις κατοικίες και σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση του κ. Γ.Παπαδημητρίου το Γραφείο της ΔΑΕΦΚ επαναλειτουργεί.

Κωστής Κριτσιανης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-500-000-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%86%CF%8C%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B6%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-daniel

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: