Δείτε τι συμβαίνει όταν ακουμπήσει μύγα το φαγητό σας
7 August 2020
17 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Θεσσαλία
7 August 2020

Πάμε στα παράλια Λάρισας…

Πάρτε τις αποστάσεις και απολαύστε το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας με καταπράσινο φόντο του Κισσάβου

Επιλέξτε οργανωμένες παραλίες ανάμεσα σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Μπούκα, Κουτσουπιά, Παλουργιά, Κόκκινο Νερό, Πλατιά Άμμο, Στόμιο, Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό

Επιμέλεια: Πάνος Γαρουφαλιάς

Το καλοκαίρι του 2020 άλλαξε σε όλα και φυσικά και τις διακοπές μας. Φέτος οι περισσότεροι έστρεψαν τα βλέμματά τους σε κοντινούς προορισμούς, με λιγότερους ή και λίγους επισκέπτες και σε προορισμούς με κόσμο αλλά και με υγειονομικά πρωτόκολλα.

Φέτος οι περισσότεροι θέλουν πιο πολύ χώρο στην παραλία τηρουμένων των αναλογιών με τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ε, και, που είναι το πρόβλημα; Τα παράλια στην περιοχή της Λάρισας διαθέτουν 70 χιλιόμετρα ακτογραμμής και για όσους δεν το γνωρίζουν διαθέτουν την δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση παραλία της χώρας μετά από αυτή της Ζαχάρως. Μιλάμε για τον παραλιακό άξονα των Δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Επιλέξτε από τις παραλίες του Αγιοκάμπου, της Σωτηρίστας και της Βελίκας έως και τον κάβο του Δερματά.

Αν θέλετε μικρότερες παραλίες, αλλά εξίσου καθαρές και κρυστάλλινες, επιλέξτε μια ανάμεσα στις παραλίες Παλιουργιά,  Κουτσουπιά, Πλατιά Άμμος, Κόκκινο Νερό, Στόμιο, Μεσάγκαλα και Καστρί Λουτρό. Άλλωστε οι παραλίες των Δήμων Αγιάς και Τεμπών καλύπτουν όλα τα γούστα. Με τέτοιο εύρος ακτογραμμής λοιπόν ποιος μπορεί να φοβηθεί τον κορωνοϊό;

Τώρα θα μου πείτε ότι φέτος και με τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα θέλατε πιο πριβέ ή πιο απόκρυφες παραλίες. Και εδώ τα παράλια της Λάρισας μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις επιθυμίες. Απολαύστε λοιπόν διαφορετικές παραλίες όπως ο Ασπρόβραχος, τα Μεταλλεία, ο Μύλος Γλυμμένη,  η ακτή Παπακώστα, το Πολυδέντρι, ο Πύργος Πολυδεντρίου, ο Ρακοπόταμος, ο Σκιαθάς, ο Κάβος Δερματάς, ο Τσιλιγιώργος, το  Καλύβι, το Πηγάδι, ο Ψαρόλακας, η Παναγιά, η Κουλούρα, αλλά και η Αλεξανδρινή.

Θέλετε να συνδυάσετε τις διακοπές σας και με το ορεινό στοιχείο; Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη Σκήτη, την Άνω Σωτηρίτσα, την Μελιβοία, το χωριό των καλλιτεχνών, το Μεταξοχώρι, το Μεγαλόβρυσο, την Ανατολή, την Καρίτσα, τη Σπηλιά, τα ιστορικά και γραφικά Αμπελάκια και την φανταστική Ραψάνη. Ο Κίσσαβος θα είναι εκεί για να σας μαγέψει με τις μοναδικές ορεινές του διαδρομές και τα εκπληκτικά μονοπάτια που θα σας κάνουν να γνωρίσετε τις κρυμμένες του ομορφιές.

Για να ανακαλύψετε τις μοναδικές απόκρυφες παραλίες της περιοχής, δεν χρειάζεται να μπείτε στην λογική του «έχω και κότερο πάμε μια βόλτα», της γνωστής ελληνικής ταινίας. Το πολύ να χρειαστείτε μια βάρκα για τις προσεγγίσετε κάποιες από αυτές. Κάποιες άλλες βέβαια τις φτάνετε με το τον γνωστό τρόπο, με αυτοκίνητο ή και λίγο περπάτημα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την παρουσίαση των παραλιών που θα δώσουν στις διακοπές σας μια πιο πριβέ αίσθηση.

Ασπρόβραχος:  Στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με την Π.Ε. Μαγνησίας, συναντάμε τον Ασπρόβραχο. Μία ιδανική παραλία, η οποία είναι προσβάσιμη από τη θάλασσα. Μην χάσετε την μοναδική ευκαιρία να την επισκεφτείτε από θαλάσσης.

Μεταλλεία: Μία πρόταση για απαιτητικούς επισκέπτες. Κάντε βουτιές στα καταγάλανα βαθιά νερά της. Για να πάτε στα Μεταλλεία θα συνεχίσετε τη διαδρομή μετά τον Ρακοπόταμο προς Σκλήθρο. Εκεί θα δείτε και το «κουφάρι» των Μεταλλείων που στέκεται αγέρωχο δίπλα στη θάλασσα.

Μύλος Γλυμμένη: Εδώ θα βρείτε τον ορισμό της πριβέ παραλίας. Θα συναντήσετε βράχια και βότσαλα. Απέχει 5 χλμ. από το Ρακοπόταμο. Το όνομά της οφείλεται στον Μύλο που λειτουργούσε κάποτε στην περιοχή.

Ακτή Παπακώστα: Απέχει μόλις 4 χλμ. από τον Αγιόκαμπο και η παραλία έχει μήκος περίπου 1 χλμ. Πηγαίνοντας με το όχημά μας από Αγιόκαμπο προς το Σκλήθρο, θα βρούμε την πανέμορφη ακρογιαλιά «Παπακώστα». Τα συμπλέγματα των βράχων με την αμμουδιά προσκαλούν τον επισκέπτη να απολαύσει τις διακοπές του σε έναν μικρό γήινο «παράδεισο».

Ρακοπόταμος: Βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από τον Αγιόκαμπο και έχει μήκος μόλις 400 μ. Σε μικρή απόσταση από την ακρογιαλιά «Παπακώστα» βρίσκεται η πανέμορφη παραλία του Ρακοποτάμου. Εδώ, χύνονται τα νερά του Αρκοποτάμου, Ρακοπόταμου, χειμάρρου του Μαυροβουνίου, που στη διαδρομή του δημιουργεί μικρούς πανέμορφους καταρράκτες ιδανικούς για καταβάσεις από τους λάτρεις των σπορ.

Ο Ρακοπόταμος, κυρίως, είναι για λίγους και μυημένους, όπου επιλέγουν να απολαύσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Αφήστε το αυτοκίνητό σας πάνω στο δρόμο και περπατήστε 2-3 λεπτά μέχρι να φτάσετε στην αμμουδιά και στο εκπληκτικό καταγάλανο τοπίο.

Πολυδέντρι: Στο Πολυδέντρι, ένα από τα φημισμένα δάση, η φύση οργιάζει και το πράσινο των δέντρων σκιάζει τις ακρογιαλιές. Καταπληκτικοί κολπίσκοι με αμμουδιά χαρίζουν στον παραθεριστή την απόλαυση της απλότητας. Προορισμός για φυσιολάτρες.

Πύργος Πολυδεντρίου: Αμμουδιά για ψαγμένους. Το πράσινο του βουνού φτάνει στην παραλία που λούζεται στο γαλάζιο του Αιγαίου. Συμπλέγματα βράχων χαρίζουν μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες.

Σκιαθάς: Η παραλία «Σκιαθά» βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον Αγιόκαμπο. Λίγα μέτρα από το λιμάνι κρύβεται μία μικρή ήσυχη παραλία. Μια ήσυχη παραλία που μπορείτε να επισκεφτείτε περπατώντας.

Κάβο Δερματάς: Στον Κάβο Δερματά δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Το ερωτικό σύμπλεγμα του πράσινου του Κισσάβου με το γαλάζιο του Αιγαίου προκαλούν τους ασυμβίβαστους επισκέπτες για μπάνιο στη δική τους ακρογιαλιά. Θυμίζει παραλία σαν σε νησί με μοναδικά νερά και λευκή αμμουδιά.

Τσιλιγιώργος: Αμμουδερή παραλία για λίγους και χωρίς υποδομές. Τα πλατάνια προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους.

Πλατιά Άμμος: Ένας από τους ωραιότερους κολπίσκους με βότσαλο και υψηλές υπηρεσίες για τους τουρίστες. Τα Σαββατοκύριακα έχει αρκετό κόσμο, αλλά τίποτα δεν θυμίζει τις παλιές εποχές που ο επισκέπτης δεν μπορούσε να βρει ούτε μία θέση στάθμευσης. Τυχεροί όσοι μπορούν να βουτήξουν τις καθημερινές.

Καλύβι: Ένα μονοπάτι οδηγεί τους επισκέπτες στην παραλία για ερημικές βουτιές στα καταπράσινα νερά. Ανακαλύψτε την…

Πηγάδι: Μία ακόμη καταπληκτική παραλία περίπου 80 μ., για όσους επιθυμούν ησυχία και βουτιές σε φοβερά νερά. Για τους απαιτητικούς καλά είναι να πάνε οργανωμένοι…

Ψαρόλακας: Ιδανική παραλία για όσους λατρεύουν τη φύση και το περπάτημα. Το τιρκουάζ χρώμα των νερών θα σας μαγέψει και η απόδραση θα σας μείνει αξέχαστη. Η ομορφιά της παραλίας θα σας αποζημιώσει για το περπάτημα. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε και τον καφέ σας από την καντίνα που άνοιξε και διαθέτει και μαξιλάρες…

Παναγιά: Ερημική παραλία περίπου 50 μ. με πέτρες και βότσαλα. Τα πλατάνια χαρίζουν την παχιά σκιά τους στους επισκέπτες…

Κουλούρα: Στη σκιά του Ολύμπου βρίσκεται η ήσυχη, αμμουδερή παραλία της Κουλούρας. Ένας οικίσκος, σε απόσταση 2 χλμ. από τον Παλιόπυργο.  Σε μικρή απόσταση θα δείτε τον Πηνειό να χύνεται στο Αιγαίο, μια εικόνα που αξίζει να απολαύσετε…

Αλεξανδρινή: Διασχίζοντας την Κοιλάδα των Τεμπών θα αντικρίσετε μία αμμουδερή παραλία μήκους 2 χλμ. που βρίσκεται δίπλα στις εκβολές του Πηνειού.

Καλό φαγητό, ποτό και βραδιές αξέχαστες

Στα παράλια της Λάρισας δεν θα χρειαστείτε μια… περιουσία για να κάνετε τις διακοπές σας. Δεν πληρώνετε ξαπλώστρα και ομπρέλα και παίρνετε το καφεδάκι σας ή το σνακ απολαμβάνοντας όλη μέρα την θάλασσα. Το βράδυ απολαμβάνετε φαγητό ή ποτό σε λογικές τιμές. Η νυχτερινή σας έξοδος, που επιβάλλεται στις διακοπές, είναι ξεχωριστή στα παράλια της Λάρισας. Ακόμη κι αν δεν θέλετε την πολυκοσμία παίρνετε το ποτό σας και κάθεστε στη αμμουδιά με την παρέα σας έχοντας συντροφιά τους ήχους της θάλασσας και το φεγγάρι. Στιγμές ανεκτίμητες για τις φετινές μας ιδιαίτερες –λόγω κορωνοϊού- διακοπές μας…

Πηγή: SUMMER 2020, larissanet.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: