Προς αντικατάσταση οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας
27 April 2023
Εκλογές 2023: «Οργώνουν» τη χώρα οι πολιτικοί αρχηγοί
27 April 2023

Πάρτι τίτλου έστησε στο «Έτιχαντ» η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πια τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, καθώς συνέτριψε στο «Έτιχαντ» την πρωτοπόρο Άρσεναλ 4-1 με μια συγκλονιστική εμφάνιση, στη σύγκρουση των δύο κορυφαίων ομάδων της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Αδυσώπητη η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε στις 12 συνεχείς νίκες πρωταθλήματος απέναντι στους Λονδρέζους με τον μαέστρο  Κέβιν Ντε Μπρόινε να σκοράρει δις, τον Έρλινγκ Χάαλαντ επίσης εύστοχο και τη Σίτι να παίρνει τον έλεγχο της μοίρας της.

Ο Βέλγος άσος έβαλε την ομάδα του Σίτι μπροστά στο 7ο λεπτό, οι γηπεδούχοι «βομβάρδισαν» την Άρσεναλ στη συνέχεια και ο Τζον Στόουνς διπλασίασε δίκαια το προβάδισμά τους με κεφαλιά, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1).

Η Άρσεναλ, που ξεκίνησε σε αυτό το παιχνίδι της 33ης αγωνιστικής με διαφορά πέντε βαθμών έχοντας τρεις συνεχείς ισοπαλίες, φαινόταν αδύναμη να σταματήσει τους «Πολίτες» και όταν ο Ντε Μπρόινε χτύπησε ξανά στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου (54΄) για το 3-0 η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα προσπάθησε να γλιτώσει από ένα βαρύτερο σκορ.

Ο Ρομπ Χόλντινγκ πέτυχε το γκολ της παρηγοριάς στο 86ο λεπτό αλλά ήταν πολύ αργά για τους φιλοξενούμενους, που επέτρεψαν στη Σίτι να έχει πια το πάνω χέρι για τον πέμπτο τίτλο στην τελευταία εξαετία, καθώς μπορεί να βρίσκεται ακόμη στο -2 από την Άρσεναλ αλλά έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα.

Ο Χάαλαντ μπήκε τελικά στο φύλλο αγώνα στις καθυστερήσεις (90΄+5) γράφοντας το τελικό 4-1 και ανέβασε το συνολικό απολογισμό του για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στα 49 γκολ.

Η έβδομη διαδοχική νίκη της Σίτι στο πρωτάθλημα την έφερε στους 73 βαθμούς έναντι 75 της Άρσεναλ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχει παίξει δύο λιγότερα παιχνίδια από τους Λονδρέζους, των οποίων οι ελπίδες για τον πρώτο τίτλο μετά το 2004 φαίνεται πως απομακρύνονται, μετά από τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη.

Η Σίτι του Γκουαρδιόλα, η οποία κυνηγούσε την Άρσεναλ σχεδόν ολόκληρη τη σεζόν έως απόψε (26/4), θα φτάσει στην κορυφή αν νικήσει τη Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» την Κυριακή 30 Απριλίου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της Τετάρτης (26/4), η Τσέλσι γνώρισε την πέμπτη ήττα επί ημερών του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της χάνοντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (και) από την Μπρέντφορντ, με 2-0 (37΄ αυτ. Αθπιλικουέτα, 78΄ Μπεούμο).

Η Λίβερπουλ με το 2-1 (18΄ Χάκπο, 67΄ Μάτιπ – 12΄ Πακετά) στην έδρα της Γουέστ Χαμ έφτασε την Τότεναμ στην έκτη θέση, ενώ πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η Νότιγχαμ, που επιβλήθηκε στο «Σίτι Γκράουντ» με 3-1 (45΄+3 αυτ. Γκρος, 69΄ Ντανίλο, 90΄+1 πεν. Γκιμπς-Γουάιτ – 38΄ Μπουονανότε) της Μπράιτον και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: