Αποκαταστάθηκε η οδική ασφάλεια στο δρόμο Τέμπη – Αμπελάκια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
10 February 2022
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού  στη Θεσσαλία  αύριο Παρασκευή   
10 February 2022

Πάτρα: «Αφήστε μας στον πόνο μας» – Το ξέσπασμα του πατέρα της μικρής Τζωρτζίνας

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία στην Πάτρα για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια της ίδιας οικογένειας που πέθαναν μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Ο φάκελος με τα στοιχεία θα συμπληρώνεται σταδιακά και μαζί με το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διαπιστώσει τι συνέβη και τελικά και τα τρία κορίτσια έφυγαν τόσο γρήγορα από την ζωή, αλλά και την απροσδιόριστη, ακόμη, αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από περίπου 10 ημέρες.


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής.

Η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την Τζωρτζίνα, ενώ για τον θάνατο της άλλης κόρης του της Μαλένας και την αιτία θανάτου (ηπατική ανεπάρκεια) είχε κάνει μήνυση ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης.

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι…»! ξέσπασε ο πατέρας των κοριτσιών, τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής, Μάνος Δασκαλάκης, σύμφωνα με το pelop.gr.

Τα «σενάρια» που κυκλοφορούν έχουν φθάσει στα αυτιά της οικογένειας. «Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης.

Την ίδια ώρα, η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επιδοθεί, όπως μας είπε, στο να… διώχνει δημοσιογράφους αθηναϊκών καναλιών από το σπίτι της.

Ψάχνουν εξηγήσεις για τους 3 θανάτους οι ειδικοί

Σε επίπεδο ερευνών, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, μόνο οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορούν να δείξουν κάτι.

«Εκτιμώ ότι οι ιστολογικές εξετάσεις θα είναι καθαρές» δηλώνει στην «Π» ο κ. Μπουζιάνης.

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί επιμένουν στο να μην μπορούν να πιστέψουν πώς «έφυγε» η Τζωρτζίνα.

Με την περίπτωση της Μαλένας λόγω του ότι το κορίτσι έπασχε από λευχαιμία δεν είχαν ασχοληθεί πολύ. Το μόνο που έκανε εντύπωση ήταν ότι ως αιτία θανάτου εμφανίστηκε στην ιατροδικαστική έκθεση η «ηπατική ανεπάρκεια» κάτι το οποίο… δεν δικαιολογείται ως αιτία θανάτου. Γι’ αυτό και ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε στην Πάτρα μήνυση.

Η οποία ωστόσο δεν έχει εκδικαστεί. Η Ίριδα «έφυγε» από αγενεσία φλεβοκόμβου, κάτι το οποίο είχε εκ γενετής. Πέθανε στον ύπνο της.

«Ο θάνατός της θα επήρχετο κάποια στιγμή, όμως μας κάνει εντύπωση το ότι «έφυγε» τόσο νωρίς. Στους 6 μήνες» δηλώνει ιατροδικαστής. Άρα το μεγάλο ερωτηματικό είναι η Τζωρτζίνα για την οποία και ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης έχει εκφράσει απορίες.

«Το είχαμε ασφαλίσει το παιδί. Είχε απινιδωτή δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη» δηλώνει ο γιατρός. «Το παιδί μου πέθανε στο Παίδων και όχι στην Πάτρα. Μόνο οι γιατροί του Παίδων στην Αθήνα γνωρίζουν τι συνέβη» είναι η απάντηση της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς της Πάτρας. Το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογιών εξετάσεων θα βγει σε λίγες ημέρες. Και τότε θα απαντηθούν πολλά από τα… αναπάντητα ερωτηματικά!

Πάτρα- Τζωρτζίνα-9χρονη

Ποιοι και γιατί θα καταθέσουν

Οι ανεξήγητοι θάνατοι των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας πατρινής οικογένειας που περνάει ένα ανείπωτο δράμα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», μπήκαν από χθες στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα, με βάση το σύνολο των δημοσιευμάτων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράσθηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 7 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας Εισαγγελικής πηγής μας.

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας της χαροκαμένης οικογένειας, Μάνος Δασκαλάκης, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο (ως αιτία θανάτου αναφερόταν «ηπατική ανεπάρκεια» που υποστηρίζεται ότι δεν είναι αρκετή ως αιτία για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί).

«Εν έτει 2022, η ιατρική επιστήμη πλήττεται όταν ασαφώς και με ελλιπείς εξηγήσεις τρία παιδάκια βρίσκονται στον τάφο», ήταν το δεύτερο σχόλιο της εισαγγελικής πηγής της «Π» μετά την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης…

enikos

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: