Παγκόσμια Ημέρα για το νερό !
22 March 2022
O Αλέν Ντελόν θέλει να κάνει ευθανασία – Η αποκάλυψη από τον γιο του Άντονι
22 March 2022

Πάτρα: Πληροφορίες για έκδοση εντάλματος σύλληψης τις επόμενες ημέρες – Οι 2 παράλληλες έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση – θρίλερ στην Πάτρα με τον θάνατο των τριών παιδιών, ενώ οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες τις επόμενες ημέρες.

Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι πληροφορίες, όμως, μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ότι επίκειται έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσα στις επόμενες ημέρες .

Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές , δηλ. ενδέχεται και να μην «περιμένει» τα αποτελέσματα των εξετάσεων καθώς έχει φτάσει σε συμπέρασμα που του δίνει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης

Σύμφωνα με τον Γιώργο Αναστασόπουλο από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ενδέχεται το ένταλμα σύλληψης, το οποίο θα γίνει από την Αθήνα, να εκδοθεί έως και την Πέμπτη, πριν από την 25η Μαρτίου, ενώ δεν γνωρίζουμε εάν θα είναι ένα ή περισσότερα.Οι έρευνες

Πενήντα ημέρες μετά την έναρξη των ερευνών για τον θάνατο των τριών κοριτσιών και ένας χρόνος χθες από τον θάνατο της μικρής Ίριδας (21 Μαρτίου 2021), η οικογένεια «δηλώνει» ότι αναμένει τις έρευνες για να δείξουν… «ποιος πήρε τα κορίτσια από κοντά τους».

Η θεία των κοριτσιών και αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, γράφει: «Ένας χρόνος κοπέλα μου όμορφη που μας άφησες κι εσύ…Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι σε σκοτώσαμε, ότι δεν σε αγαπούσαμε ότι, ότι, ότι… Τουλάχιστον καρδιά μου, εσύ μίλα από εκεί που είσαι και πες ποιοι ήταν αυτοί που σε φρόντιζαν και σε λάτρευαν στο σύντομο ταξίδι της ζωής σου… Η νονόκα ξέρει ότι και εσύ κ οι άλλες δύο μεγάλες μου αγάπες θα δείξετε τι σας πήρε άδικα από κοντά μας..! Κοριτσάρες μου, μιλήστε. Εσείς ξέρετε. Και ξέρω ότι μας αγαπάτε και μας προστατεύετε από εκεί ψηλά»!

Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε και χθες στο μνήμα της Ίριδας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr. Του κοριτσιού που «έφυγε» από «αγενεσία φλεβοκόμβου», σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Έκθεση, όμως ο θάνατός της ερευνάται ακόμα από την Άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως υπάρχει πιθανότητα οι δύο πρώτες ιατροδικαστικές  εκθέσεις να αλλάξουν, από τη στιγμή όμως που υπάρξουν ευρήματα από την σε εξέλιξη διερεύνηση. Σε δήλωση του ο ιατροδικαστής αρνήθηκε να δώσει «ποσοστό» για το κατά πόσο θεωρεί τους θανάτους των παιδιών έγκλημα. Όμως είπε με «νόημα»: «Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε ‘’αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια’’. Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Άρα όλα είναι πιθανά».


Στο μεταξύ, από το περιβάλλον της οικογένειας διαψεύστηκε χθες η πληροφορία ότι η μητέρα των τριών κοριτσιών τηλεφωνούσε συνεχώς – ακόμη και νυχτερινές ώρες- σε μάρτυρα η οποία είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πάτρα

«Αυτό είναι ψέμα 100% και δεν έχει ενοχλήσει ποτέ κανέναν που έχει βγει να μιλήσει για την υπόθεση. Όλοι θα κριθούν γι’ αυτά που λένε ή διαδίδουν ασύστολα», σχολίασαν στο pelop.gr άτομα που  γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σχετικά με δημοσίευμα.

Η οικογένεια, διαψεύδει κατηγορηματικά πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ενόχλησε οποιονδήποτε έχει μιλήσει όλα αυτό το διάστημα για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της και αυτό γιατί όπως δηλώνουν είναι σε θέση -στο ευρύτερο περιβάλλον της μητέρας- να γνωρίζουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ίδια, η οποία εκτός από το πένθος που βιώνει καλείται να διαχειριστεί και την στοχοποίησή της.

Δύο είναι οι έρευνες που γίνονται παράλληλα αυτές τις ημέρες. Η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών.

«Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Λέων για να προσθέσει:

«Οι ιατροδικαστές θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό». Χθες πάντως αθηναϊκά ΜΜΕ δήλωναν πως εντός της εβδομάδος δεν αποκλείεται να έχουμε και συλλήψεις. Απομένει να δούμε αν αυτό θα επαληθευτεί. Στο μεταξύ, στις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί από το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείου Ρίου. Συνολικά 35 άτομα.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Όπως έχουμε επισημάνει, κατά τον κ. Λέων, το αποτέλεσμα των ευρημάτων δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

«Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» είπε ο κ. Λέων. «Όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο» διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως «εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας».

enikos

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: