Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου, η μεγάλη κόρη του ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου, ο οποίος υπήρξε από τα μεγαλύτερα ονόματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στη σελίδα «Ελληνικός Κινηματογράφος» στο Facebook.
Όπως αναφέρεται:
«Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου πρωτότοκη κόρη του αξέχαστου ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου και της Μαργαρίτας Τσάλα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».
H μουσικός και ερμηνεύτρια Ναταλία Ρασούλη έγραψε στο Facebook: «Ένα από τα πιο γλυκά πλάσματα μας έφυγε σήμερα… Η φίλη μας και γειτονοπούλα μας η Άννα Φωτοπούλου, μια υπέροχη καλλιτέχνις, αγωνίστρια, γεμάτη καλοσύνη και με σπάνιο χιούμορ, κόρη του αείμνηστου Μίμη Φωτόπουλου… Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της και την οικογένειά της… Βιάστηκες βρε Άννα μου γλυκιά…».
Η Άννα Φωτοπούλου ζούσε μόνιμα στο Μαρούσι και είχε ασχοληθεί με τα εικαστικά. Είχε δημιουργήσει και μία γκαλερί που όμως έκλεισε εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε αναφέρει πως μετά το θάνατο του πατέρα της, διοργάνωσε εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με έργα του Μίμη Φωτόπουλου και πως η πιο τελευταία ήταν στην πινακοθήκη Νίκαιας–Ρέντη.
Για το πώς κατέληξαν να ζουν οικογενειακώς στο Μαρούσι, η ίδια είχε περιγράψει: «Το 1948 (σσ.: ο Μίμης Φωτόπουλος) ήρθε στο Μαρούσι με την μητέρα του και το αδελφό του. Από τότε άρχισε να αγαπά πολύ το Μαρούσι. Όταν αποφάσισε να αγοράσει σπίτι ήθελε να πάρει στο Μαρούσι».
Όπως είχε πει η Άννα, όλα τα σπίτια εκείνη την εποχή ήταν στο κέντρο, ωστόσο αυτό ήταν κάτι που ο Μίμης Φωτόπουλος δεν λογάριαζε, αφού η πόλη του Αμαρουσίου είχε μπει ολοκληρωτικά στην καρδιά του.
Η Άννα Φωτοπούλου έζησε ως το τέλος στη περιοχή των βορείων προαστίων. Σημειώνεται πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωμένο Μαρούσι».
Ο Μίμης Φωτόπουλος (20 Απριλίου 1913 – 29 Οκτωβρίου 1986) υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.
Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και παρακολούθησε μαθήματα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (μέχρι το β΄ έτος, 1933).
Συμμετείχε στο ΕΑΜ, και για τη δράση του εξορίστηκε στην Ελ Ντάμπα, κατά τα Δεκεμβριανά.
Εμφανίστηκε σε δεκάδες κωμωδίες φάρσες αλλά και δραματικούς ρόλους. Χαρακτηριστικές ερμηνείες στο «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» και «Δον Καμίλο». Επίσης σε περισσότερες από 100 ταινίες με κωμικούς ρόλους όπως «Η κάλπικη λίρα», «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο», «Τα κίτρινα γάντια», «Το σωφεράκι», «Ο εμίρης και ο κακομοίρης», «Ο γρουσούζης» κ.ά.