Νέο αρχηγό έχει η Αλ Κάιντα, τον Σαΐφ Αλ Αντέλ
16 February 2023
Εύα Σταυρογιάννη: «Κάθε μορφή τέχνης είναι μια μικρή ή μεγάλη επανάσταση…»
16 February 2023

Πέθανε, σε ηλικία 82 ετών, η ηθοποιός- «σύμβολο του σεξ», Ράκελ Γουέλς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, η Αμερικανίδα ηθοποιός και σύμβολο του sex των δεκαετιών του ’60 και του ’70 Ράκελ Γουέλς, μετά από σύντομη ασθένεια.

Η ηθοποιός, είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα “100 πιο σέξι αστέρια στην ιστορία του κινηματογράφου” από το περιοδικό Empire το 1995. Η Ράκελ Γουέλς (5 Σεπτεμβρίου 1940 – 15 Φεβρουαρίου 2022) ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών, ενώ πρωταγωνίστησε σε 65 ταινίες.

Η Γουέλς έγινε διάσημη από τους ρόλους της στη δεκαετία του 1960 στις ταινίες “Fantastic Voyage” και “Ένα εκατομμύριο χρόνια π.Χ.”, και γρήγορα αναδείχθηκε ως μια από τις πιο περιζήτητες σταρ της βιομηχανίας.

Η καριέρα της ήταν ανοδική, αλλά με μονοδιάστατους ρόλους, της σέξι, εκρηκτικής και δυναμικής ηρωίδας, με τα πλούσια ντεκολτέ, όταν δεν φορούσε μπικίνι. Το 1967 θα παίξει μαζί με τον Άντονι Φραντσιόζα στην περιπέτεια «Η Κατάσκοπος της Κόστα ντελ Σολ», ενώ θα ακολουθήσουν δυο γουέστερν, το πρώτο το 1968 δίπλα στον Τζέιμς Στιούαρτ (Μπαντολέρο) και το δεύτερο τον επόμενο χρόνο, δίπλα στον Μπαρτ Ρέινολντς (Τα 100 τουφέκια). Επίσης, εκείνη την εποχή θα παίξει μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα στο θρίλερ «Στα Ίχνη του Εγκλήματος» και στην κωμωδία «Δύο Απίθανοι Γλεντζέδες» με τον Πίτερ Σέλερς.

Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε για κάτι παραπάνω από το όμορφο κορίτσι με το τέλειο σώμα το 1973, όταν υποδύθηκε την Κονστάνς στην ταινία «Ο Νταρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες» του Ρίτσαρντ Λέστερ, δίπλα σε τρεις αστέρες της εποχής, τους Όλιβερ Ριντ, Μάικλ Γιορκ και Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν.

Κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, αφού πέρα από τη γοητεία της φανέρωσε και τις υποκριτικές της ικανότητες και μάλιστα ως κωμικού. Υπήρξε ακόμη μία φορά υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Ήταν το 1987 όταν θα πρωταγωνιστήσει, στο δράμα, το «Right to Die», υποδυόμενη μια γυναίκα που έπασχε από σοβαρή νόσο και η εμφάνισή της δεν θύμιζε τίποτα από τη γυναίκα που έκαιγε καρδιές.

Διάφορα περιοδικά, την είχαν, κατά καιρούς, κατατάξει σε υψηλές θέσεις στην κατάσταση των πιο sexy ηθοποιών, όλων των εποχών. Ανακηρύχθηκε μία από τις «100 πιο σέξι σταρ στην ιστορία του κινηματογράφου» σε ένα τεύχος του περιοδικού Empire το 1995 και κατατάχθηκε στην 3η θέση της λίστας του Playboy με τις «100 πιο σέξι σταρ του 20ου αιώνα».

«Ο κόσμος με έβλεπε ως σύμβολο του σεξ, αλλά στην πραγματικότητα ήμουν τότε μια χωρισμένη μητέρα με δυο μικρά παιδιά», έγραψε αργότερα στην αυτοβιογραφία της.

Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές με τους James Welch (’59-’64), Patrick Curtis (’67-’72), Andre Weinfeld (’80-’90) και Richard Palmer (’99-’04). Απέκτησε δύο παιδιά την Tahnee Welch που έγινε επίσης ηθοποιός και τον Damon Welch.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: