Λάρισα: Αγέλη σκύλων κατασπάραξε 70 πρόβατα κτηνοτρόφου
5 November 2019
Ο Γ. Πατούλης από την Κίνα: «Ύψιστη προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων»
5 November 2019

Πήλιο: Διετής φυλάκιση σε ζευγάρι για ζωοκτονία

Ένοχο για ζωοκτονία έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένα ζευγάρι αγρότισσας και συνταξιούχου, κατοίκους χωριού του Πηλίου, τους οποίους καταδίκασε σε φυλάκιση 24 μηνών και χρηματική ποινή 500 € τον καθένα, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Πρόκειται για μια 65χρονη γυναίκα, που βρέθηκε στο Δικαστήριο και τον 79χρονο σύζυγό της, ο οποίος εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 25 Οκτωβρίου 2016, νωρίς το απόγευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν αφήσει ελεύθερα τα τέσσερα, επιθετικά όπως αποδείχθηκε και μεγαλόσωμα σκυλιά τους, παρά τις συστάσεις της Αστυνομίας, να μην τα αφήνουν ελεύθερα, τα οποία κατάφεραν να μπουν σε μαντρί ιδιοκτησίας ενός 51χρονου κτηνοτρόφου και να κατασπαράξουν 25 από τα 42 πρόβατα που είχε.
Η κατηγορούμενη γυναίκα κατέθεσε ότι δεν ήταν τα δικά της σκυλιά που μπήκαν στο μαντρί, αλλά μια αγέλη αδέσποτων.
Ο παθών κτηνοτρόφος μίλησε για τη ζημιά που υπέστη και τόνισε ότι διεκδικεί αποζημίωση από τους ιδιοκτήτες των σκύλων στα αστικά δικαστήρια. Για το περιστατικό κατέθεσε ότι όταν έφτασε στο μαντρί τα σκυλιά βρισκόταν μέσα, τον γάβγισαν και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν, αφού πήδηξαν τον φράχτη της κτηνοτροφική τους μονάδας.
Στη δίκη κατέθεσαν έξι μάρτυρες, ένας από τους οποίους είπε ότι δύο τσομπανόσκυλα των κατηγορουμένων, στο ίδιο χωριό, του είχαν φάει έναν τράγο. Τελικά, το Δικαστήριο καταδίκασε τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι έχουν δικαίωμα άσκησης έφεσης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: