Χάστε κιλά !ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ 15 ΗΜΕΡΩΝ 1200-1400 ΘΕΡΜΙΔΕΣ
2 December 2020
Φτιάξτε Την Δική Σου Κρέμα Για Σκασμένα Χέρια!!
3 December 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία : Πρόσβαση παντού

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, γύρω στο ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ΑΜΕΑ.

Τα άτομα με ιδιαιτερότητες, αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να βιώνουν την περιθωριοποίηση, τη στέρηση της συμμετοχής σε κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, τα οποία θα πρέπει να είναι κοινά σε όλους.
Επίσης επιβάλλεται να έχουν πρόσβαση σε όλους τους δημόσιους χώρους καθώς επίσης και στην εργασία.

Κάθε άτομο που αντιμετωπίζει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, έχει το δικαίωμα να ζεί ανθρώπινα και ισότιμα.Η αναπηρία σίγουρα δεν είναι η συνήθης συνθήκη ζωής. Όμως καλύτερα να το βλέπεις έτσι ως συνθήκη, παρά ως εμπόδιο ανυπέρβλητο.

Ισότητα, αξιοπρέπεια και ιση ευκαιρια.

Εστιάζουμε στις ικανότητες τους οχι στην αναπηρία.

Η αναπηρία είναι διαφορετικότητα …

Η διαφορετικότητα είναι δικαίωμα !!!!

Όλοι είμαστε διαφορετικοί … αλλά ΙΣΟΙ

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να τους κάνεις είναι να είσαι άνθρωπος… Να μην τους θυμάσαι μόνο μια μέρα το χρόνο.
Δεν το βάζουν κάτω προσπαθούν κάθε μέρα για όλα αυτά που εσύ θεωρείς δεδομένα. Ξεχωριστοί άνθρωποι που θα έπρεπε για όλους μας να είναι προτεραιότητα.

Ακρίβος Αθανάσιος, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, Περιφερειακός σύμβουλος

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: