Απάντηση στον κ. Χατζηδάκη
2 October 2020
Πράσινο Κίνημα: Να εξασφαλιστούν πόροι και υποδομές για την προστασία των ζώων
4 October 2020

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Μήνυμα του κ. Ακρίβου Αθανασίου, Επικεφαλή της περιφερειακής παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και περιφερειακό σύμβουλο, για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων :

“Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα.
Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για σκέψη, αλλά κυρίως για ανάληψη δράσεων που θα προσφέρουν ασφαλή διαβίωση των ζώων και την προστασία αυτών που απειλούνται με εξαφάνιση, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την βιοποικιλότητα του πλανήτη.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι γιορτή, μπορεί να είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.
Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα –όπως και απέναντι στους συνανθρώπους μας- δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας. Η εγκατάλειψή τους στο δρόμο, επειδή «βαρεθήκαμε» ή «κουραστήκαμε», δεν μπορεί να θεωρείται λύση. Η κακομεταχείρισή τους, για να γελάσουμε δεν μπορεί να θεωρείται παιχνίδι.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται τα ζώα και θα τα αντιμετωπίζει ως αισθανόμενα όντα και όχι ως αντικείμενα και προϊόντα για χρήσεις κατά το δοκούν.

Ενώ πολλές είναι και οι έρευνες που σήμερα επιβεβαιώνουν την προσφορά των ζώων τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική μας υγεία.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: