Κλειστή μέχρι 30 Οκτωβρίου η γέφυρα του Πηνειού
18 June 2020
Δύο συλλήψεις για ηρωίνη και χάπια
18 June 2020

Παγωμάρα στα καταλύματα που …περιμένουν τουρίστες

Παγωμάρα, σε αντιδιαστολή με τον καιρό που είναι καλοκαιρινός, επικρατεί στους ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενώνων της Μαγνησίας, καθώς μπορούν, σύμφωνα με το νόμο, να δεχτούν τουρίστες, όμως τουρίστες … δεν υπάρχουν. Τα τηλέφωνα δεν χτυπούν, ούτε και γίνονται κρατήσεις μέσω booking, beds24 και άλλων ιστότοπων κρατήσεων για διακοπές.
Ο Θανάσης Σπύρου, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Ξενώνων Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι η υπόθεση τουρισμού για την περιοχή είναι παγωμένη, καθώς τα μηνύματα από την Ευρώπη είναι δύσκολα, στα Βαλκάνια η κατάσταση δυσκολεύει, όταν γύρισαν πίσω τουρίστες από τη Σερβία, ενώ οι Ισραηλινοί, που προτιμούν την περιοχή για τουρισμό, επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη βίζα, που μπορούν να πάρουν μετά τις 20 Ιουλίου.
Ο κ. Σπύρου είπε ότι οι επαγγελματίες ποντάρουν στην αλλαγή του κλίματος, που θα έρθει όμως, όταν οι κρατήσεις φτάσουν στο 40 και 50%. «Εάν δεν φτάσουμε σ’ αυτά τα επίπεδα, θα έχουμε χάσει εντελώς τη χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καταλυμάτων τόνισε ότι αναμένει από τις 15 Ιουλίου και μετά να ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση, ενώ ο Αύγουστος είναι καθοριστικός παράγοντας για τους επαγγελματίες, όπως και αν θα πάει καλά ο Σεπτέμβριος, καθώς ζητούμενο είναι όσο το δυνατόν να μειώσουν τις επιπτώσεις της ζημιάς που έγινε φέτος λόγω του κορωνοϊού.
«Δεν έχει ξεκαθαρίσει, τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος»
Την περίοδο αυτή ο Σύλλογος ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενώνων ασχολείται και ενημερώνει τα μέλη του για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν και ο κ. Σπύρου τόνισε ότι για τους επαγγελματίες είναι πρώτη προτεραιότητα. Όπως είπε «λέω και στους συναδέλφους να μη δείξουμε καμία ανοχή στην ολιγωρία, γιατί ο ιός είναι ακόμη εδώ, είναι ισχυρός και πρέπει να κρατάμε όλα αυτά τα μέτρα πρόληψης, για προστασία των ιδίων και του προσωπικού».
Ο ίδιος είπε ότι οι ιδιοκτήτες δωματίων και ξενώνων προμηθεύτηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως γάντια, προστατευτικές μάσκες, ρόμπες, ποδιές μιας χρήσης, απολυμαντικά, θερμόμετρα, ατμοκαθαριστές κλπ., ώστε να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους πελάτες τους. Όπως ανέφερε, οι επιχειρήσεις, μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου Πολιτισμού θα πάρουν και την πιστοποίηση υγείας, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει, τι θα γίνει σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον κ. Σπύρου τα επιπλέον αυτά έξοδα για τα μέτρα προστασίας, δεν θα τα επιβαρυνθούν οι πελάτες, οι οποίοι ζητούν καλύτερες τιμές, καθώς είναι και οι ίδιοι θύματα της κρίσης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: