ΕΕ: Συνεχίζουμε με στόχο την κλιματική ουδετερότητα, λένε οι υπ. Περιβάλλοντος
25 October 2022
Τους δρόμους από Βλαχογιάννι προς Μεσοχώρι και από Βλαχογιάννι προς Πραιτώρι βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
25 October 2022

Παλέρμο: «Χαλί» ο χλοοτάπητας… χάλι οι μπασκέτες! (+Φωτο)

Σε κακή κατάσταση λόγω φθορών και βανδαλισμών, έχουν περιέλθει τα γήπεδα μπάσκετ στο Παλέρμο, όπου αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες.

Τη σχετική επισήμανση αναγνώστη της ιστοσελίδας, επιβεβαιώσαμε με επιτόπια επίσκεψή μας στο χώρο. Πράγματι τα τρία από τα οκτώ στεφάνια είναι κατεστραμμένα, -σε μια μάλιστα από τις μπασκέτες έχει καταστραφεί και το ταμπλό από πλεξιγκλάς, -άλλα δύο στεφάνια είναι εμφανώς λυγισμένα και τα διχτάκια σχεδόν στο σύνολό τους επίσης κατεστραμμένα.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνονται φθορές στις μπασκέτες, καθώς το φαινόμενο είναι μάλλον… σύνηθες με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να προχωρά αρκετές φορές σε ετήσια βάση στην αποκατάστασή τους, κάτι που αναμένεται να κάνει και τώρα, όπως μας είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παν. Σβερώνης, στον οποίο απευθυνθήκαμε.

Επισκευές θα χρειαστεί να γίνουν και στα όργανα του υπαίθριου γυμναστηρίου, τα οποία παρά το γεγονός ότι κατά κοινή ομολογία έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικά κατά τη διάρκεια της πενταετίας που έχει παρέλθει από την τοποθέτησή τους, έχουν υποστεί καταστροφές, οι οποίες εντοπίζονται στο «όργανο ελλειπτικής κίνησης ποδιών και ποδήλατο», στο οποίο έχει μείνει μόνο…το ποδήλατο και στο «όργανο παράλληλες μπάρες και πάγκος κοιλιακών» από το οποίο έχει …αφαιρεθεί ο πάγκος.

Πολύ καλή η εικόνα του νέου χλοοτάπητα

Αντίθετα με τα γήπεδα του μπάσκετ και το υπαίθριο γυμνασήριο ικανοποίηση προκαλεί η εικόνα του γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην νότια πλευρά του Παλέρμου όπου τον περασμένο μήνα τοποθετήθηκε έτοιμος χλοοτάπητας, ο οποίος δείχνει να έχει ριζώσει και να αναπτύσσεται πολύ καλά και ήδη έγιναν τα πρώτα κουρέματα. Προς το παρόν δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το πότισμά του, που γίνεται από την παρακείμενη πομόνα, αλλά για να παραμείνει υγιής και εύρωστος θα πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα με την περιεκτικότητα του νερού σε χώμα και άμμο,- ως κατάλοιπο της επέλασης του Ιανού-, καθώς τα σωματίδια μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν φραξίματα και φθορές στα μπεκ του συστήματος ποτίσματος, με αντίκτυπο στην ομαλή ανάπτυξη του χλοοτάπητα. Από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει ενέργειες για σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ που παραμένει σε εκκρεμότητα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εργασίες που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη από τον Ιανό, είναι η δημιουργία δύο γηπέδων μπιτς βόλει επίσης στο νότιο τμήμα του χώρου, η τσιμεντόστρωση στο μεσοδιάστημα της περίφραξης με τον περιβάλλοντα δρόμο, ενώ θα επισκευαστούν και κάποιες ρηγματώσεις που εμφάνισε ο νέος συνθετικός ακρυλικός τάπητας που έχει τοποθετηθεί στον διάδρομο περπατήματος

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%BF-%C2%AB%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%AF%C2%BB-%CE%BF-%CF%87%CE%BB%CE%BF%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82%E2%80%A6-%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: