Ανακύκλωση: Έρχονται 5 έργα προϋπολογισμού 98,3 εκ. ευρώ στην Αττική
1 June 2022
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια
1 June 2022

Πανελλήνιες: Σε ετοιμότητα εξεταστικά κέντρα και υποψήφιοι στο ν. Καρδίτσας

Με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ ξεκινούν αύριο Τρίτη 2 Ιουνίου, οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο νομό μας οι υποψήφιοι της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι 258 που θα διαγωνιστούν γραπτώς, ενώ υπάρχουν και 15 που έχουν δηλώσει ότι θα διαγωνιστούν προφορικά. Εδώ να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι 15 αυτοί υποψήφιοι θα δώσουν προφορικές εξετάσεις στην Αθήνα, όμως έχουν δικαίωμα να αναιρέσουν και να διαγωνιστούν σε εξεταστικό κέντρο της Καρδίτσας,  αλλά γραπτώς.

Σε κάθε περίπτωση το σύνολο των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ ανέρχεται σε 273 άτομα.

Τα εξεταστικά κέντρα που ανοίγουν αύριο 2 Ιουνίου, για να τους φιλοξενήσουν, είναι δύο. Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, στο οποίο θα προσέλθουν οι μαθητές που πήγαιναν στα δύο ΕΠΑΛ της Καρδίτσας, στο ΕΠΑΛ Μουζακίου και στο εσπερινό ΕΠΑΛ και το 1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων όπου θα διαγωνιστούν τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ Σοφάδων και Παλαμά.

Στις 3 Ιουνίου, στην μάχη ρίχνονται και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που στο νομό μας ανέρχονται συνολικά σε 614. Οι 601 θα διαγωνιστούν γραπτώς και οι 13 προφορικά στο ειδικό εξεταστικό κέντρο.

Το KarditaLive.Net, με αφορμή την αυριανή πρεμιέρα των πανελληνίων εξετάσεων, μίλησε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Παππά, ο οποίος διαβεβαίωσε πως από την πλευρά της Διεύθυνσης έχει γίνει όλη απαραίτητη προετοιμασία για να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στην διεξαγωγή των εξετάσεων. Επίσης, τόνισε πως εδώ και αρκετό καιρό έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες δοκιμές για την λήψη των θεμάτων και γενικότερα για την λειτουργία του μηχανισμού και τα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Τέλος, εξέφρασε  την αισιοδοξία ότι η διαδικασία θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί ομαλά και ευχήθηκε καλή επιτυχία και στους 887 υποψηφίους.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: