Στην Τουρκία σήμερα ο Νίκος Δένδιας
12 February 2023
Νέο απορριμματοφόρο θα αποκτήσει ο Δήμος Αργιθέας
12 February 2023

Πανευρωπαϊκή έρευνα αποκαλύπτει την πετυχημένη «συνταγή» εξόδου για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και θα περίμενε κανείς ότι περισσότερα ζευγάρια προετοιμάζονται για την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου, αγοράζοντας τα αγαπημένα τους δώρα, γράφοντας κάρτες, κλείνοντας εισιτήρια κινηματογράφου και προσπαθώντας να κάνουν κράτηση στο αγαπημένο τους εστιατόριο. Όμως μια νέα πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών προϊόντων Huawei δείχνει ότι τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν το παραδοσιακό «δείπνο και μια ταινία» και τάσσονται υπέρ των πιο ουσιαστικών δραστηριοτήτων και κοινών εμπειριών.

Οι απαρχές της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου χρονολογούνται από το 269 μ.Χ., όταν η 14η Φεβρουαρίου θεσπίστηκε ως ημέρα γιορτής του προστάτη των ερωτευμένων. Από τον 18ο αιώνα, ξεκίνησε η παράδοση της προσφοράς λουλουδιών, γλυκών και της αποστολής καρτών. Περίπου 200 χρόνια αργότερα, αυτά τα έθιμα αλλάζουν και τα ζευγάρια πλέον αναζητούν νέες εμπειρίες που δημιουργούν αναμνήσεις και κοινές αναφορές.

Η έρευνα της Huawei, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.500 άτομα, αποκάλυψε πώς αλλάζουν οι συνήθειες των ζευγαριών για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «βαριούνται τα παραδοσιακά ραντεβού και αναζητούν πιο συναρπαστικές εμπειρίες» με τους συντρόφους τους. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο μεταξύ των νεότερων ζευγαριών, με το 71% των ατόμων ηλικίας 26-35 ετών να αναφέρουν ότι βαριούνται τα παραδοσιακά ραντεβού.

Το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε πως για το ιδανικό ραντεβού,  θα προτιμούσε μια κοινή εμπειρία, όπως μια υπαίθρια δραστηριότητα ή ένα μάθημα μιας νέας δεξιότητας, για να αποκτήσουν περισσότερες κοινές αναφορές. Πράγματι, πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήδη έχουν δοκιμάσει πιο δημιουργικές δραστηριότητες, όπως ένα μάθημα μαγειρικής,  την επίσκεψη σε ένα escape room ή ένα θεματικό πάρκο, μια καθηλωτική θεατρική εμπειρία . Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73%) ανέφεραν ότι είχαν επιλέξει μαζί αθλητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης ομαδικής γυμναστικής, πεζοπορίας ή ακόμη και αναρρίχηση.

Οι κοινές εμπειρίες φέρνουν τα ζευγάρια πιο κοντά

Η αλλαγή στις συνήθειες εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, προέκυψε από την επιθυμία ζευγαριών να δημιουργήσουν μόνιμες αναμνήσεις μέσω κοινών και νέων εμπειριών, οι οποίες θα τους φέρουν πιο κοντά. Εννέα στους δέκα (88%), δήλωσαν ότι συμφώνησαν να μοιραστούν εμπειρίες που «θα τους φέρουν πιο κοντά με τον σύντροφό τους» και τα τρία τέταρτα (76%) δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν ένα ραντεβού όπου μπορούν να μάθουν ή να βιώσουν κάτι νέο με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νεότερα ζευγάρια ηλικίας 26-35 ετών, σε ποσοστό 79%.

Στο μέλλον, η συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών (91%) σχεδιάζουν πιο εναλλακτικά ραντεβού και δημιουργικές κοινές εμπειρίες με τους συντρόφους τους, όταν βγαίνουν. Αυτό ισχύει τόσο για εκείνους που έχουν δοκιμάσει ήδη πιο εναλλακτικά ραντεβού και θέλουν να κάνουν περισσότερα τους επόμενους 12 μήνες, όσο και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη ξεφύγει από τις παραδοσιακές συνήθειες.

Πάνω από 8 στους 10 (84%) δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν νέες δραστηριότητες τους επόμενους 12 μήνες όταν βγαίνουν ραντεβού. Συγκεκριμένα, το 77% δήλωσε ως κορυφαία επιλογή τα ταξίδια,, το 50% προτιμά να ξεκινήσουν μαζί ένα καινούριο χόμπι, ενώ για το 42% τα μαθήματα φωτογραφίας αποτελούν κορυφαία επιλογή. Ο αθλητισμός ήταν η τέταρτη πιο δημοφιλής επιλογή, με πάνω από το ένα τρίτο (36%) να σχεδιάζει να ασχοληθεί με ένα άθλημα όταν βγαίνουν μαζί. Ωστόσο, τα ζευγάρια μπορεί να δυσκολεύονται στο να συμφωνήσουν ποιες δραστηριότητες θα κάνουν μαζί. Περισσότερες γυναίκες επέλεξαν τα ταξίδια, κατά 81%, έναντι 73% των ανδρών, ενώ οι άντρες ήταν πιο πρόθυμοι για τον αθλητισμό, κατά 43% έναντι 29% των γυναικών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: