Ζ. Μπορέλ: «Δικτατορία» η κυβέρνηση Μαδούρο
16 September 2024
Πυροβολισμοί κατά Τραμπ: Για απόπειρα δολοφονίας μιλά το FBI
16 September 2024

Παν. Νάνος: Σε εξέλιξη χρονοβόρα προσπάθεια παραχώρησης δημοτικής έκτασης σε πληγέντες του Μορφοβουνίου

Μία προσπάθεια χρονοβόρα και με πολλούς παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψιν, έχει ξεκινήσει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, προκειμένου να παραχωρηθεί δημοτική έκταση σε όσους τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν κόκκινα, στο Μορφοβούνι, μετά τον Daniel και τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει αμέσως μετά την δυσάρεστη εξέλιξη, με στόχο να δοθεί δημοτική έκταση στη θέση «Κερασούλα» αλλά απαιτείται να γίνουν πολλά πράγματα (αποχαρακτηρισμοί, πολεοδομικά θέματα κ.λ.π.) που με την σειρά τους απαιτούν χρόνο.

.Μάλιστα ο δήμαρχος, γι αυτές ακριβώς τις δυσκολίες αλλά και την ένταση του προβλήματος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη, στην πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στη Λάρισα και σε συνάντηση που είχαν, όπως τόνισε κατά την συζήτησή μας.

Δίνοντας μία εικόνα της κατάστασης, μετά από σχετικά μας ερωτήματα, ανέφερε πως σε ότι αφορά στο Μορφοβούνι, είναι 26 τα σπίτια που είναι μη κατοικήσιμα (κόκκινα). Από αυτά τα μισά περίπου κατοικούνταν μόνιμα από τους κατόχους τους, κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους και τα υπόλοιπα άνοιγαν ορισμένα διαστήματα το χρόνο από τους ιδιοκτήτες τους.

Οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους είτε έχουν νοικιάσει είτε φιλοξενούνται από τα παιδιά τους ή άλλα μέλη της οικογένειάς τους σε πόλεις, ενώ δύο εξ αυτών μένουν σε προκατασκευασμένα καταλύματα στο Μορφοβούνι.

Τα 26 “κόκκινα” σπίτια δεν έχουν γκρεμιστεί ακόμη και κατ΄ επέκταση δεν έχουν απομακρυνθεί. Όπως μας λέει ο κ. Νάνος απαιτούνται και εδώ αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες με το κόστος κατεδάφισης και απομάκρυνσης να επιβαρύνει τους πληγέντες δημότες δια μέσω της αποζημίωσης που λαμβάνουν. Τόνισε πάντως πως τα χρήματα που δίνονται δεν μπορούν να καλύψουν και τις ανάγκες που γεννά η υποχρεωτική εγκατάλειψη του σπιτιού και η υποχρέωση για κατεδάφιση και απομάκρυνση.

Τέλος σημείωσε πως δεν έχει δοθεί η δυνατότητα διεκδίκησης κρατικής χρηματοδότησης σ’ αυτό τον τομέα πέραν της αποζημίωσης που προαναφέραμε.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: