Ειδικά, πάντως, για τα 26 κατεδαφιστέα σπίτια τόνισε πως ο Δήμος βρίσκεται σε συζήτηση με το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να υπάρξει επέκταση του οικισμού στη θέση «Κερασούλα», ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να χτίσουν τα σπίτια τους, στον τόπο τους και σε ένα ασφαλές σημείο.
Στη συνέχεια απαντώντας στην ερώτηση που τέθηκε από τον πρόεδρο του Μορφοβουνίου κ. Σταμογιώργο, για τις ενέργειες που έγιναν, μίλησε για την άμεση κλήση του ΙΓΜΕ, αλλά και του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα, προκειμένου να υπάρξει επιστημονική και τεκμηριωμένη εκτίμηση της κατάστασης.
Ακολούθως μίλησε για γρήγορη εκτέλεση τεχνικού έργου που διασφάλισε το Μορφοβούνι κατά 80%, ενώ τόνισε πως με το τέλος του χειμώνα και την ολοκλήρωση της αποστράγγισης θα κατασκευαστεί τοιχίο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής που θα διασφαλίσει την πρόσβαση στην ανατολική συνοικία όπου θα γίνει άλλη μία παρέμβαση και μια ακόμη κάτω από την εκκλησία και το πολιτιστικό κέντρο. Και απομένει, κατέληξε, να γίνουν αντίστοιχα έργα εκεί που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, για να ολοκληρωθεί η προστασία του Μορφοβουνίου.
Τέλος, ανέφερε πως μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν ενέργειες στις πηγές Κερασιάς-Ανθοχωρίου για να εξεταστεί το έργο της ύδρευσης, το οποίο, όπως είπε, ο Δήμος το αντιμετωπίζει από μηδενική βάση. Τονίζοντας ότι για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ζημιάς, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι έφυγε όλο το βουνό και η πρόσβαση είναι αδύνατη.
Π.Κ.
φωτογραφία αρχείου