Διαγράφονται τα πρόστιμα σε δήμους που δεν προσέλαβαν ναυαγοσώστες
8 December 2021
Απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα στο πρόσωπο με αυτή τη σπιτική συνταγή
8 December 2021

“Παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού”

“Παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού”

Οι σημαντικές ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ανάγκη παράτασης των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η υλοποίηση του προγράμματος του προσυμπτωματικού ελέγχου, η δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στους Δήμους καθώς και η υλοποίηση ειδικού προγράμματος μέσω του οποίου θα εξασφαλιστούν απινιδωτές σε δημόσιους χώρους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τους Δημάρχους της Αττικής. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση που έχει ζητήσει για τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τονίζοντας ότι σύντομα η Περιφέρεια Αττικής θα είναι η πρώτη πιστοποιημένη Περιφέρεια Υγείας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη του ΕΔΔΥΠΥ και των Δήμων, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπλέον ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω πανδημίας. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι από την έναρξη της πανδημίας οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής επωμίστηκαν ένα ιδιαιτέρως εκτεταμένο σύνολο ευθυνών το οποίο όμως κατάφεραν να φέρουν σε πέρας με την συμβολή των συμβασιούχων που προσελήφθησαν. «Η παράταση των συμβάσεών τους είναι αναγκαία», τόνισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «περίπου το 46% των μόνιμων θέσεων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι κενές. Οι διαδικασίες κάλυψης μέσω ΑΣΕΠ είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες, για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων ορισμένου χρόνου. Η πρόσληψή τους έγινε μια περίοδο που τα κρούσματα της πανδημίας ήταν κάτω από 100, τη στιγμή που σήμερα ξεπερνούν τα 7.000». Στην αναγκαιότητα ανανέωσης των συμβάσεων αναφέρθηκαν και οι δήμαρχοι οι οποίοι υπογράμμισαν ότι οι υπηρεσίες τους δεν κατέρρευσαν την περίοδο της πανδημίας λόγω της σημαντικής υποστήριξής τους από τους ΙΔΟΧ. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της κινητικότητας τονίζοντας ότι το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού είναι ακόμα μεγαλύτερο λόγω της δυνατότητας που παρέχει ο νόμος στους υπαλλήλους να μετακινηθούν σε άλλους φορείς. Μόνο από την Περιφέρεια της Αττικής έχουν φύγει την τελευταία διετία πάνω από 280 υπάλληλοι.

ΚΕΠ Υγείας – Προσυμπτωματικός έλεγχος
Αναφερόμενος ο Περιφερειάρχης στις δράσεις των ΚΕΠ Υγείας καθώς και στο πρόγραμμα του Προσυμπτωματικού ελέγχου τόνισε: «Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην υλοποίηση του συνολικού προγράμματος για τη Πρόληψη και τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο της Υγείας των πολιτών, μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας. Έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο καθολικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας για τους 66 δήμους της Αττικής, με βασικό στόχο την ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Θέλουμε όλοι οι πολίτες να βάλουν στη ζωή τους την πρόληψη η οποία αποδεδειγμένα σώζει ζωές και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά.
Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι όλο και περισσότεροι δήμοι κατανοούν ότι ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας, χαράζει πλέον στην Ελλάδα μια καινούργια στρατηγική στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας των πολιτών, ισάξια με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 150 δομές «ΚΕΠ Υγείας» σε όλη τη χώρα με περισσότερες από 600000 πράξεις ωφέλειας για τους πολίτες και 126.000 εξετάσεις Προσυμπτωματικού ελέγχου». Το τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας αναφέρθηκαν τόσο ο συντονιστής του Προγράμματος Υγειών Πόλεων της Περιφέρειας Αττικής Σ. Παπασπυρόπουλος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής.

Πρόγραμμα εξασφάλισης απινιδωτών
Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό ο πολίτης να διαπιστώνει στην καθημερινότητά του ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δίπλα του και συμβάλει στην πρόληψη και την προστασία της υγείας του. Στο πλαίσιο της πρόληψης ο Γ. Πατούλης έκανε γνωστό ότι καταρτίζεται ειδικό Πρόγραμμα προμήθειας απινιδωτών. Οι απινιδωτές θα βρίσκονται σε δημόσιους χώρους όπου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που απασχόλησαν τα ετήσια τακτικά συνέδρια της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, ενώ υπήρξε συζήτηση και για τα θέματα αντιμετώπισης πανδημίας Covid-19.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Σελίμης, οι Αντιπεριφερειάρχες Πέππας Νικόλαος, Αντωνάκου Σταυρούλα, Αυγερινός Αθανάσιος, Βιδάλη Μαίρη, Βλάχος Γεώργιος, Γιαννακόπουλος Βασίλειος, Δημόπουλος Γεώργιος, Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη Βασιλική, Κεφαλογιάννη Λουκία, Kεχρής Ιωάννης, Κόκκαλης Βασίλειος, Kοσμόπουλος Ελευθέριος, Κουρή Μαρία, Λεωτσάκος Ανδρέας, Νάνου Δήμητρα, Αδαμοπούλου Αικατερίνη, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Kατσιγιάννης Αθανάσιος, Koσμίδη Ευρώπη, Μελάς Σταύρος, Αγγελόπουλος Γεώργιος, οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου Αμπατζόγλου Θεόδωρος, Παπάγου-Χολαργού Αποστολόπουλος Ηλίας, Πετρούπολης Βλάχος Στέφανος, Καισσαριανής Bοσκόπουλος Χρήστος, Αιγάλεω Γιάννης Γκίκα, Αγ. Παρασκευής Ζορμπάς Βασίλειος, Αίγινας Ζορμπάς Ιωάννης, Ν. Ιωνίας Θωμαΐδου Δέσποινα, Κηφισιάς Θωμάκος Γεώργιος, Πόρους Γιάννης Δημητριάδης, Διονύσου Καλαφατέλης Ιωάννης, Κρωπίας Κιούσης Δημήτριος, Αλίμου Kονδύλης Ανδρέας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Κωνστατέλλος Γρηγόρης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Παιανίας Μάδης Ισίδωρος, Σπάτων Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Ασπροπύργου Μελετίου Νικόλαος, Αγ. Βαρβάρας Mίχος Λάμπρος, Δάφνη Υμηττού Μπινίσκος Αναστάσιος, Ραφήνας Πικερμίου  Ευάγγελος Μπουρνούς, Πειραιά Μώραλης Ιωάννης, Χαϊδαρίου Ντηνιακός Ευάγγελος, Ελευσίνας Οικονόμου Αργύρης, Τροιζηνίας-Μεθάνων Πολλάλης Σπύρος, Μάνδρας Ειδυλίας, Στάθης Χρήστος, Μεγαρέων Σταμούλης Γρηγόρης, Ν. Σμύρνης Τζουλάκης Σταύρος, Λευρεωτικής Φιλίππου Πέτρος, Π. Φαλήρου Φωστηρόπουλος Ιωάννης, Κυθήρων Χαρχαλάκης Ευστράτιος, Ηλιούπολης Χατζηδάκης Γεώργιος, η Άννα Μεγάλου Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, οι εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων Αβραμίδης Νικόλαος, Περιστερίου Τσίνας Γεώργιος, κ.α., καθώς και στελέχη του ΕΔΔΥΠΥΥ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: