Καρδίτσα: Διαμαρτυρία αριστερών συλλογικοτήτων για την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠ.ΕΞ. (+Φωτο)
21 February 2023
Είναι αλήθεια;
21 February 2023

«Παρακαλώ πηγαίνετε σπίτι»: Λογισμικό προειδοποιεί για το τέλος της εργασίας

Έναν ασυνήθιστο τρόπο βρήκε μια μικρή εταιρεία πληροφορικής στην πόλη Indore της κεντρικής Ινδίας προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοί της διατηρούν μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Για τον λόγο αυτό, δημιούργησε ένα λογισμικό που τους υπενθυμίζει πότε τελειώνει η βάρδιά τους και πότε είναι η ώρα να πάνε σπίτι τους.

Το λογισμικό της Softgrid Computers είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ειδοποίησης που ενεργοποιείται τη στιγμή που τελειώνει η βάρδια ενός εργαζομένου, προειδοποιώντας τον ότι «το σύστημα του γραφείου θα κλείσει σε 10 λεπτά» και ζητώντας του να «πάει σπίτι του».

Στο επίκεντρο έρευνες για τις δυσμενείς επιπτώσεις της πολύωρης εργασίας

Το μέτρο έρχεται εν μέσω αυξημένης προσοχής και έρευνας σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις των μακρών ωρών εργασίας στην υγεία και τις σχέσεις των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για παράδειγμα, προειδοποίησε το 2021 ότι η εργασία 55 ή περισσότερων ωρών την εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε 35% υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και 17% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.

«Η σκέψη πίσω από αυτό είναι να προσφέρουμε στους εργαζόμενους μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ώστε να μπορούν να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ajay Golani στον συνεργάτη του Reuters ANI.

Το pop-up δημιούργησε θόρυβο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόσφατα, όταν μια εργαζόμενη, η Tanvi Khandelwal, μοιράστηκε μια εικόνα της προειδοποίησης σε μια επιφάνεια εργασίας της εταιρείας.

«Έβαλαν αυτή την ειδική υπενθύμιση, η οποία κλειδώνει την επιφάνεια εργασίας μου μετά τις ώρες εργασίας και εκδίδει μια προειδοποίηση», μοιράστηκε η Khandelwal στο LinkedIn πριν από μια εβδομάδα. Η ανάρτησή της έχει έκτοτε λάβει σχεδόν 400.000 likes. «ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!! Δεν είναι φανταστικό;». Η Kritika Dubey, ένα από τα 40 άτομα που απασχολούνται στην εταιρεία, δήλωσε στο ANI ότι το pop-up τη βοήθησε να φύγει εγκαίρως και να εκπληρώσει άλλες υποχρεώσεις στο σπίτι.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: