ΗΠΑ: Η σύγκρουση στη Γάζα μπορεί να κρατήσει μήνες- Συμφωνούμε με τους Ισραηλινούς
16 December 2023
Wall: Σε υψηλούς τόνους έκλεισε η εβδομάδα
16 December 2023

Παραμένει η διχογνωμία των κατοίκων του Βλοχού για τη μετακίνησή τους (+Φωτο)

Το Τοπικό Συμβούλιο έπειτα από την αποψινή (15/11) συνέλευση θα καταγράψει μέχρι τη Δευτέρα (18/12) ποιοι τάσσονται υπερ και ποιοι κατά και θα προτείνει προς το Δήμο Παλαμά να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο την μετακίνηση όσων επιθυμούν.

Παραμένουν διιστάμενες οι θέσεις των κατοίκων του Βλοχού στο ζήτημα της μετακίνησης των κατοικιών τους, όπως αναδείχθηκε και κατά τη διάρκεια  της Λαϊκής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο χώρο του ΚΕΓΕ Παλαμά με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου.

.Μια συνέλευση από την οποία, -όπως αναμενόταν,- δεν έλλειψαν οι εντάσεις και οι έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κατοίκων που διαφωνούν για το αν πρέπει ή όχι να δεχθούν να μετακινηθούν, εντάσεις που «πυροδοτεί» και το αρκετά ασαφές ακόμα πλαίσιο που θα γίνει αυτή η μετακίνηση, καθώς πέρα από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη Μεταμόρφωση υπάρχουν εύλογα πολλές απορίες και ερωτήσεις για τους όρους της μετεγκατάστασης που χρήζουν διευκρινίσεων.

Μάλιστα λίγο μετά την έναρξη της Συνέλευσης υπήρξε ομαδική αποχώρηση ενός σημαντικού αριθμού από τους παριστάμενους, έπειτα από επιστολή που ανέγνωσε ο κ. Κων. Τσιάπουλας- την οποία συνυπέγραφαν άλλοι 4 κάτοικοι δηλώνοντας  ότι εκπροσωπούν συνολικά 85 ιδιοκτήτες – με την οποία κατήγγειλαν ως μην νόμιμη της σύγκλησή της, καθώς όπως ανέφεραν δεν προηγήθηκε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή της, δεν στάλθηκαν ατομικές ειδοποιήσεις και δεν παρίστατο πρακτικογράφος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παράξει έννομα αποτελέσματα.

.Ο Δήμαρχος κ. Γ. Σακελλαρίου εισηγητικά ζήτησε από όλους να αποφύγουν τις μεταξύ τους εντάσεις και διχόνοιες που δεν προσφέρουν τίποτα και να καταλήξουν άμεσα σε αποφάσεις προκειμένου να επικυρωθούν αρχικά από το Συμβούλιο της Κοινότητας και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο και να σταλούν μαζί με τη απόφαση για τη Μεταμόρφωση, οι κάτοικοι της οποίας σχεδόν στο σύνολό τους έχουν αποφασίσει τη μετακίνηση των οικιών τους με όρους και προϋποθέσεις. Όροι που εν πολλοίς καλύφθηκαν από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αν και παραμένουν ακόμα όπως είπε ο κ. Σακελλαρίου πολλά σημεία που πρέπει να αποσαφηνιστούν όπως κάτι που εκτίμησε ότι θα γίνει στην πορεία.

Πορεία που ο ίδιος εκτιμά ότι θα είναι χρονοβόρα, ακόμα κι αν οι διαδικασίες πολεοδόμησης του νέου οικισμού γίνουν κατευθείαν από το αρμόδιο Υπουργείο και ενδεχομένως να παρέλθει και μια πενταετία για την παράδοση των σπιτιών.

.Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις κατοίκων για σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την μετεγκατάσταση όπως τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των β’ κατοικιών, τις επιχειρήσεις που λειτουργούν, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νέων κατοικιών, τι δικαίωμα θα έχουν όσοι μένουν σε κατοικία που τους έχει παραχωρηθεί από τους γονείς τους και άλλες που όπως ανέφερε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας χρήζουν διευκρινίσεων και θα μεταφερθούν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση με ψηφοφορία ή δημοψήφισμα όπως είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος κ. Ιωαν. Κουκάς στο κάλεσμά του, αλλά με την δέσμευση του Τοπικού Συμβουλίου μέσα στο Σαββατοκύριακο να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους 190 περίπου ιδιοκτήτες κύριων ή δεύτερων κατοικιών να καταγράψει ποιοι επιθυμούν τη μετακίνησή τους και ποιοι όχι και να συνεδριάσει τη Δευτέρα για να λάβει ομόφωνα απόφαση που θα ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά προς το οποίο θα σταλεί να εγκρίνει την μετακίνηση όσων είναι θετικοί που σύμφωνα με την επικρατούσα εκτίμηση είναι η πλειοψηφία, αλλά με μια αρκετά μεγάλη μειοψηφία.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CF%87%CE%BF%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: