Αγνοούνται δύο ορειβάτες στα Πιέρια Όρη
11 September 2023
Πογέτ: Η διάθεση που δείξαμε ήταν εκπληκτική
11 September 2023

Παραμένει πλημμυρισμένη η περιοχή του Παλέρμο – Σταδιακή η απάντληση των νερών (+Φωτο)

Πλημμυρισμένη παραμένει ακόμα την Κυριακή (10/9) και σήμερα η περιοχή του Παλέρμο στην Καρδίτσα με τη στάθμη των νερών ναι μεν να υποχωρεί, αλλά όχι σε βαθμό που να επιτρέπει τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα την πρόσβαση από κάθε τύπου οχήματα.

Ο δρόμος που οδηγεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις παρακείμενες κατοικίες τόσο από την πλευρά της ΕΟ Καρδίτσας – Σμοκόβου όσο και από την πλευρά του Αγ. Μηνά είναι κλειστός, ενώ τα λιμνάζοντα νερά φτάνουν στα όρια των Καροπλεσίτικων από τα οποία η πρόσβαση προς την περιοχή του Παλέρμο, -όπως διαπιστώσαμε επισκεπτόμενοι την περιοχή- γίνεται μόνο από υπερυψωμένα οχήματα.

Πλημμυρισμένος είναι ο περιβάλλοντος χώρος του Δασαρχείου Καρδίτσας και το Φυτώριο ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στον περιβάλλοντα χώρο του στρατοπέδου Κιούση.

Σε επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτ. Αντωνίου και τον Τεχνικό Δντη της ΔΕΥΑΚ κ. Αχ. Ζαγορίτη από τη ΔΕΥΑΚ και ιδιώτη που ενεργεί για λογαριασμό του Δήμου λειτουργούν δύο μεγάλα αντλητικά μηχανήματα στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών και του στρατοπέδου Λουμάκη αντλώντας συνεχώς από παρακείμενη τάφρο νερά που προέρχονται από την περιοχή του Παλέρμο και τα ρίχνουν στο δίκτυο ομβρίων, κάτι που οδηγεί σε σταδιακή αλλά σχετικά αργή αποσυμφόρηση της περιοχής από τα νερά που δεν είχαν διέξοδο διαφυγής.

Κωστής Κριτσιάνης

 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: