Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Το αποτύπωμά του σε πολιτική και επιχειρηματική ζωή
12 June 2023
Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ο πετυχημένος επιχειρηματίας, ο λαοφιλής πολιτικός και το «εγχειρίδιο του λαϊκισμού»
12 June 2023

Παραμένει στο υφιστάμενο κτίριο το Δημοτικό Ωδείο με μηνιαία αύξηση ενοικίου 850 ευρώ

Την παραμονή του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, για άλλα δυο χρόνια, στο νοικιασμένο κτίριο της οδού Γαρδικίου 25, πίσω από το Παυσίλυπο, αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΑΚ.

Οι αναγνώστες του KarditsaLive.Net, θα θυμούνται την καταγραφή σε ρεπορτάζ,  από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι είχε ανοίξει μία συζήτηση για μεταφορά του ωδείου, λόγω της μεγάλης αύξησης του ενοικίου που ζητούσε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου.

Τελικά, υπήρξε συμβιβαστική πρόταση που έφερε το ενοίκιο από τα 1.750 ευρώ στα 2.600 μηνιαίως και για δύο χρόνια. Με την υποσημείωση, όπως αναφέρει η απόφαση του ΔΟΠΑΚ, πως η αύξηση προβλέπεται από τον νόμο, με δεδομένο ότι το ενοίκιο παρέμενε στα επίπεδα των 1.750 ευρώ από τον Ιούνιο του 2013.

Επίσης, τονίζεται, πως υπάρχει διαβεβαίωση της ιδιοκτήτριας, πως θα προβεί στην τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων, με στόχο την μείωση των λειτουργικών εξόδων του κτιρίου.

Η προοπτική πάντως παραμένει η ίδια, δηλαδή της μεταστέγασης του ΔΩΚ σε κτίρια που ελέγχονται από τον Δήμο και το ΔΟΠΑΚ και τα δυο χρόνια δίνουν τον απαραίτητο χρόνο για την εξεύρεσή του.

Υπενθυμίζουμε ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε ενημέρωση για το θέμα, ο δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος ανέφερε πως η αρχική σκέψη για το παλιό δημαρχείο δεν προχώρησε γιατί δεν διαθέτει αίθουσες που να καλύψουν τις προδιαγραφές για ωδείο. Επίσης υπογράμμισε πως το ανάλογο ισχύει και για το κτίριο που βρίσκεται σήμερα η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, εφόσον αυτή μετακομίσει στο παλιό δημαρχείο.

Σημειώνουμε πως ούτε εκείνο το κτίριο είναι δημοτικό, αλλά το ενοίκιο πληρώνεται από το κράτος. 

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%86%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CF%84%CE%AF%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%89%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-850-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: