Ρωσία: Το όνομα μιας πλατείας δείχνει την επιδείνωση των σχέσεων της Μόσχας με την Δύση
25 July 2024
Φωτιά τώρα σε καφετέρια στην Αγίου Μελετίου, στο κέντρο της Αθήνας – Απεγκλωβισμοί από πολυκατοικία
25 July 2024

Παραχωρούνται αίθουσες του Γυμνασίου Φαναρίου στο ΚΕ.ΠΕ.Α. Μουζακίου (+Φώτο)

Την παραχώρηση αιθουσών του Γυμνασίου Φαναρίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου) – πρώην Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης- προκειμένου να φιλοξενηθούν δράσεις αλλά και υλικά του, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου κατά την αποψινή του (24/7) συνεδρίαση ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της δομής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου.

.Την σχετική εισήγηση του θέματος έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Κων. Σκρέτας ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με την κατάσταση του χώρου αναγνώρισε ότι χρήζει κάποιων μικρών παρεμβάσεων.

Η παράταξη της μειοψηφίας συμφώνησε με την παραχώρηση των αιθουσών που ζητά το ΚΕΠΕΑ αλλά τάχθηκε υπέρ της πλήρους μετεγκατάστασης της δομής στο Γυμνάσιο Φαναρίου ώστε και το κτίριο να αξιοποιηθεί περισσότερο και η καθημερινή παρουσία των εργαζομένων του να δώσει μια μεγαλύτερη πνοή στο Φανάρι.

Ο Δήμαρχος κ. Φαν. Στάθης επανέλαβε ότι η πρόθεση του Δήμου είναι τα γραφεία του ΚΕΠΕΑ να συστεγαστούν μαζί με την Μαθητική Εστία και τα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου όπως στεγάζοντας στον κτήριο που παραχωρείται για τις ανάγκες λειτουργίας της Σχολής Αστυνομίας.

.Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, στον οποίο ο κ. Στάθης καταλόγισε έλλειψη σοβαρότητας στις προτάσεις του για αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση των παραπάνω δομών με τον κ. Φροξυλιά να αντιδρά επικρίνοντάς του ότι δεν έχει καμία μέριμνα για τα δημοτικά κτίρια και υπενθυμίζοντας ότι από την προηγούμενη συνεδρίαση είχε προτείνει την πλήρη μεταφορά του ΚΕΠΕΑ στο Γυμνάσιο Μουζακίου, στην οποία και εμμένει, κάτι που εκφράστηκε και στην ψηφοφορία που ακολούθησε.

Το αίτημα του ΚΕ.ΠΕ.Α. Μουζακίου

.Στην επιστολή του Προϊσταμένου του ΚΕ.ΠΕ.Α Μουζακίου κ. Αντ. Ντάνη προς το Δήμο Μουζακίου και το Τοπικό Συμβούλιο Φαναρίου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον Δήμο Μουζακίου για την απόφασή του να μην ανανεώσει τη σύμβαση για τον χώρο στέγασης του Κέντρου Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α Μουζακίου).Ο χώρος που φιλοξενούνταν θα παραχωρηθεί για την φιλοξενία Σχολής Αστυφυλάκων. Επιπλέον ότι δρομολογεί τις διαδικασίες για να φιλοξενηθεί το Κ.Ε.ΠΕ.Α σε ένα άλλο κτήριο εντός της κωμόπολης του Μουζακίου.

Το Κ.Ε.ΠΕ.Α Μουζακίου ανήκει στα πρώτα Κέντρα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και μέσα από αυτή την διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης των Κέντρων παρήγαγε εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό, αλλά του δόθηκε και ο κατάλληλος εξοπλισμός, που τοποθετήθηκε στους χώρους φιλοξενίας. Η υλοποίηση προγραμμάτων αλλά και η ανάπτυξη νέων project και συνεργασιών είναι μια συνεχής διαδικασία και το Κ.Ε.ΠΕ.Α, ένα ολοζώντανο εκπαιδευτικό κύτταρο που χαίρει της εκτίμησης της εκπαιδευτικής κοινότητας και των πολλών συνεργατών του μια το έργο που παράγει.

.Οι χώροι που πιθανόν θα χρησιμοποιηθούν για την μεταστέγαση είναι λιγότεροι από τους χώρους που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος με αποτέλεσμα να χάνει ένα μέρος της λειτουργικότητάς του. Έχουμε ζητήσει, και αναζητούμε βοηθητικούς χώρους σε περιοχές που να ανήκουν στο Δήμο Μουζακίου, προκειμένου να αναπληρώσουμε την χαμένη λειτουργικότητα.

Γι’ αυτό αιτούμαστε την παραχώρηση των παρακάτω χώρων στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Λυκείου Φαναρίου από το Τοπικό Συμβούλιο Φαναρίου και τον Δήμο Μουζακίου.

.-Την αίθουσα του Χημείου προκειμένου να μεταφερθούν υλικά και υποδομές που υπάρχουν στο Κέντρο μας

-Μια αίθουσα διδασκαλίας προκειμένου να παρουσιάζουμε κάποια προγράμματα στους μαθητές. Π.χ. το πρόγραμμα Αειφόρος τουρισμός έχει άμεση σχέση με το Κάστρο Φαναρίου.

-Μια αίθουσα που θα χρησιμοποιηθεί για εκθέσεις Εκπαιδευτικού υλικού-αποθηκευτικός χώρος

-Τουαλέτες για τους μαθητές

Πιστεύουμε οτι η παραχώρηση αυτών των χώρων θα οδηγήσει και σε μια μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ μας με αμοιβαίο όφελος»

Κωστής Κριτσιάνης

.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%AF%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CE%B5-%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF2

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: