Η απόφαση ορισμένων γιατρών που υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, μολονότι είχαν την προτεραιοποίηση από τον περασμένο Ιανουάριο και η αποχώρησή τους από την «ενεργό δράση» μέχρι να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο έχει ως αποτέλεσμα σε ορισμένα τμήματα και κλινικές στο Αχιλλοπούλειο να προκαλούνται προβλήματα.
Για παράδειγμα το Γαστρεντερολογικό Τμήμα που απασχολούσε δύο μόνιμους γιατρούς και έναν αποσπασμένο έχει μείνει με έναν μόνιμο γιατρό.
Ο δεύτερος επειδή δεν εμβολιάστηκε έχει αποχωρήσει μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας, με αποτέλεσμα αρκετά ραντεβού για ειδικές εξετάσεις (γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση, κ.λπ.) να μετατίθενται για αργότερα.
Το εναπομείναντα προσωπικό δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία και ταυτόχρονα να έχει την επίβλεψη των ασθενών που νοσηλεύονται στις κλινικές.
Αντίστοιχα, στην Παιδιατρική κλινική, από τους τέσσερις μόνιμους γιατρούς, αποχώρησε η μία διότι ήταν ανεμβολίαστη. Η κλινική καλείται να βγάλει νοσηλείες και εφημερίες με τρεις μόνιμους γιατρούς και έναν επικουρικό.
Στην ορθοπεδική δίνουν τη μάχη τέσσερις μόνιμοι γιατροί και ένας επικουρικός, καθώς αποχώρησε επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί, ένας μόνιμος γιατρός.
Στο ακτινολογικό επίσης αποχώρησε ένας μόνιμος γιατρός που ήταν ανεμβολίαστος. Τις διαγνώσεις πλέον κάνουν οι άλλοι τέσσερις γιατροί για όλες τις περιπτώσεις ασθενών.
Στη Γυναικολογική- Μαιευτική έχουν απομείνει τέσσερις γιατροί μόνιμοι και ένας επικουρικός. Σε αναστολή τέθηκε ένας μόνιμος γιατρός που παρέμεινε αμετάπειστος αρνούμενος να εμβολιαστεί μέχρι τέλους.
Στην Παθολογική Κλινική, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και το Ογκολογικό, έχουν εμβολιαστεί άπαντες οι γιατροί.
Στον χειρουργικό τομέα όμως επεμβάσεις πλέον κάνουν τέσσερις μόνιμοι γιατροί και μία επικουρικός. Από το τμήμα αποχώρησε ένας μόνιμος γιατρός που είναι ανεμβολίαστος.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας με αφορμή τα συγκεκριμένα κενά επανέφερε το θέμα της πρόσληψης επιπλέον μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Αναγνώρισε ωστόσο ότι «οι γιατροί από τη στιγμή που υπηρετούν το ΕΣΥ έχουν την ηθική υποχρέωση να προστατεύουν τη δημόσια υγεία, τους ασθενείς και φυσικά τον εαυτό τους από τον κορονοϊό».