Μάνα, σημαίνει αγάπη: δεν προδίδει, δεν εγκαταλείπει, αγαπάει μόνο
17 November 2019
Πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς
18 November 2019

«Παυσίλυπο, το μαγεμένο δάσος»

Μια φορά κι έναν καιρό, στην καρδιά της χώρας, στην Καρδίτσα, λίγες ημέρες πριν φτάσουν τα Χριστούγεννα κάτι μαγικό, κάτι παραμυθένιο συνέβη…

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή. Στην καρδιά της πόλης υπήρχε ένα μεγάλο άλσος. Παυσίλυπο το λέγανε. Χρόνια τώρα, οι γεροντότεροι λέγανε στους μικρότερους, πως όταν περπατούσες στα μονοπάτια του, ανάμεσα από τα πυκνά και μεγάλα δέντρα, υπήρχε μια μαγεία… Ο διαβάτης είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στη φύση και να ξεχάσει έστω και για λίγες στιγμές τη λύπη, τη στενοχώρια του.

Στο Παυσίλυπο, το Μαγεμένο Δάσος όσο ο καιρός άλλαζε και το καλοκαίρι έδινε τη θέση του στον χειμώνα εμφανιζόταν μικροσκοπικά πλάσματα. Ήταν οι νεράιδες του δάσους με πρώτη απ’ όλες την Τιτάνια, την βασίλισσα των νεράιδων, την Κυβέλη, την Ξένια, την Μαρίνα και πολλές – πολλές άλλες φιγούρες, οι οποίες είχανε λάβει την πρόσκληση του Αη Βασίλη.

Φτιάξανε σβέλτα τις φωλίτσες τους μέσα στη μαγευτική φύση και περιμένανε καρτερικά πότε οι ημέρες θα φθάσουν και θα ζήσουν μαζί με τον Αη Βασίλη, αξέχαστες γιορτές.

Όσο ο χρόνος μέτραγε αντίστροφα, ένα πρωινό μια γνώριμη για πολλούς σιλουέτα, έμοιαζε να περιπλανιέται στο άλσος ανήσυχα. Ήτανε η Ηλιογέννητη Σταχτοπούτα. Αποκρίθηκε κι αυτή στην πρόσκληση!!!
Άκουσε τη νεράιδα νονά της και ήρθε στο Παυσίλυπο για να μοιραστεί με τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του άλσους, την ιστορία της.

Όταν ο χειμώνας είχε μπει πλέον για τα καλά και ο Δεκέμβρης «σημάδεψε» την τέταρτή του ημέρα, ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του έφθασε στο άλσος και γεμάτος ευχές περιμένει πλέον να σας μιλήσει από κοντά.
Λίγο όμως πριν μπει στο σπιτάκι του σκέφθηκε: «μακάρι να μπορούσα να ζήσω για πάντα εδώ. Το Παυσίλυπο είναι μαγεμένο δάσος»!!!

Έτσι ξεκινά η ιστορία μας… «Παυσίλυπο, το μαγεμένο δάσος».
Στην φιλόξενη πόλη της Καρδίτσας, στην πόλη του ποδηλάτου και στο άλσος Παυσιλύπου, μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη εμπειρία ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Για 34 ημέρες, 11 θεματικά εργαστήρια, 70 εκδηλώσεις στο άλσος, 25 εκδηλώσεις στην πόλη με δρώμενα, ξυλοπόδαρους, συναυλίες, event και θεατρικές παραστάσεις, υπόσχονται μια αξέχαστη εορταστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Ελάτε να ζήσετε τη μαγεία του! 🤩

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: