Δώδεκα αναπτυξιακές προτάσεις της ΚΕΔΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης
5 October 2020
Ν/σχ ΥΠΕΣ: 1.000 το μήνα έξοδα παράστασης για όλους τους προέδρους των ΠΕΔ
5 October 2020

Πενήντα κενά καθηγητών σε Λύκεια και Γυμνάσια της Μαγνησίας

Στα 50 περίπου ανέρχονται τα κενά καθηγητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Μαγνησίας, όταν μάλιστα και αναπληρωτές καθηγητές οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, επειδή ήταν δύσκολο γι’ αυτούς λόγω διαφόρων υποχρεώσεων να διδάξουν στα σχολεία που τοποθετήθηκαν.
Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται για τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό. Πάντα κάθε χρόνια υπάρχουν ανάγκες σε καθηγητές που καλύπτονται από αναπληρωτές, αλλά φέτος έχουν αυξηθεί από τις αιτήσεις ειδικού σκοπού λόγω αδυναμίας μονίμων καθηγητών να παρευρίσκονται στην αίθουσα διδασκαλίας φοβούμενοι, μήπως κολλήσουν τον ιό, καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Συγχρόνως υπάρχουν και ανακατανομές στα ωρολόγια προγράμματα με αύξηση των διδακτικών ωρών σε ορισμένες ειδικότητες που «ανακάτεψαν την τράπουλα».
Μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης προσλήψεων αναπληρωτών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού λείπουν 550 καθηγητές.
«Εμείς είχαμε ζητήσει την πρόσληψη 83 αναπληρωτών καθηγητών για τη γενική και ειδική αγωγή, αλλά τελικά προσλήφθηκαν 33, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη στιγμή 50 κενά» τόνισε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης και πρόσθεσε πως πλέον προσπαθούμε να μοιραστούν οι ώρες διδασκαλίας σε ειδικότητες που λείπουν για όλους τους μαθητές, ώστε να μην υπάρχουν τμήματα που δεν διδάσκονται καθόλου κάποιο μάθημα».
Μάλιστα ανέφερε πως «από το υπουργείο παιδείας έχουμε ζητήσει την πρόσληψη και άλλων καθηγητών και μας απάντησε πως θα γίνει κανονικά και τρίτη φάση προσλήψεων».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή επισήμανε πως «ενώ στην πρώτη φάση αναπληρωτών στα τέλη Αυγούστου πήραμε αρκετούς αναπληρωτές, σε αυτή τη δεύτερη φάση, ο νομός ενισχύθηκε με πολύ λιγότερους και έμειναν δεκάδες κενά ακάλυπτα. Χρειαζόμαστε περισσότερους καθηγητές πληροφορικής, επειδή αυξήθηκε το διδακτικό τους ωράριο, αλλά και φυσικούς. Βέβαια ελλείψεις έχουμε και σε άλλες ειδικότητες».
Εντός ημερών αναμένεται να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών της τρίτης φάσης. Παράλληλα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι προσλήψεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τρίμηνης σύμβασης.
Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχουν σταλεί δεκάδες κενά εκπαιδευτικών που πρέπει να καλυφθούν. Μάλιστα μόνο 25 είναι τα κενά μετά τις άδειες ειδικού σκοπού που θέλουν να λάβουν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι λόγω της πανδημίας και επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν μπορούν να βρίσκονται εντός σχολικών αιθουσών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: