Δοκιμάζονται οι αντοχές του ΓΝ Τρικάλων
12 November 2021
Γεύμα σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων Καρδίτσας
12 November 2021

Περισσότερα από 3.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Λάρισα

Βρισκόμαστε μέσα στο 4ο κύμα, με μια σημαντική έξαρση της πανδημίας και πολύ μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια, ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Υπολογίζεται ότι σήμερα τα ενεργά κρούσματα στη χώρα έχουν ξεπεράσει τις 47.000, με περίπου ένα στα 4 κρούσματα να βρίσκεται στην Αττική, ενώ πάνω από 7.500 στη Θεσσαλονίκη και 3.379 στην Π.Ε. Λάρισας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά άλλα 50% μέσα στην τελευταία εβδομάδα και έτσι ο κυλιόμενος αριθμός των κρουσμάτων 6.781 κρούσματα ανά ημέρα.

Η κα. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται μικρή αύξηση στις μολύνσεις σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, μία παρατήρηση που – όπως είπε – χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.

Επισήμανε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των τεστ και πως ελέγχεται περίπου το 2% του πληθυσμού καθημερινά.

Η πίεση στο ΕΣΥ είναι πάρα πολύ σημαντική και αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες, τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας.

Η πληρότητα των διαθέσιμων Covid-19 ΜΕΘ στην επικράτεια έχει φτάσει το 88% και στη Θεσσαλονίκη στο 97%.

Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης δίνει την εικόνα της μεγάλης διασποράς στην επικράτεια, αφού 24 από τις 75 Περιφερειακές Ενότητες είναι στο «βαθύ κόκκινο».

Η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι, ανασκοπώντας με προσοχή όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας ανά Π.Ε. και δήμο, έγινε για άλλη μια φορά ξεκάθαρη η απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης της κάθε περιοχής, όχι μόνο με τον ρυθμό αύξησης των νέων κρουσμάτων αλλά και με τη σχετιζόμενη με τον κορονοϊό νοσηρότητα και θνητότητα.

Όπως σημείωσε, από την ανασκόπηση όλων των επιδημιολογικών δεδομένων φαίνεται ότι το πιο κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας στην κάθε Π.Ε. είναι η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων άνω των 60 ετών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: