Νέος εξοπλισμός για τις ανάγκες της πανδημίας στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
23 April 2021
Σε εξέλιξη 15 έργα 21,9 εκατ. ευρώ
23 April 2021

Περιφέρεια Αττικής: Αυθημερόν η διεκπεραίωση αιτημάτων αντικατάστασης για άδειες οδήγησης και προσωρινής άδειας

Αυθημερόν διεκπεραιώνονται πλέον τα αιτήματα αντικατάστασης για άδειες οδήγησης και προσωρινής άδειας στη Διεύθυνση Μεταφορών της περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η περιφέρεια Αττικής, από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης και συγκεκριμένα από τις 18/03/2021 έως και τις 22/04/2021 συνολικά 3.902 πολίτες εισήλθαν στην ηλεκτρονική υπηρεσία, εκ των οποίων 3.179 κατέθεσαν αίτηση αντικατάστασης της άδειας οδήγησης. Αυθημερόν διεκπεραιώθηκαν 2.614 αιτήματα, ενώ σε εκκρεμότητα είναι μόλις 87 λόγω ανεπαρκών στοιχείων του αιτούντος. Οι υπόλοιπες αιτήσεις απορρίφθηκαν καθώς δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία και πρωτίστως σχετίζονται με την ποιότητα και τις διαστάσεις της ψηφιακής φωτογραφίας.

Τα βασικά βήματα για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση είναι τα εξής:

Είσοδος του πολίτη στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.grμε τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων του Taxisnet.
Υποβολή αίτησης με ταυτόχρονη καταχώρηση των δικαιολογητικών σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους.
Αυτόματη παραλαβή της αίτησης από την ηλεκτρονική θυρίδα της αντίστοιχης Διεύθυνσης Μεταφορών που επιλέχτηκε από τον πολίτη.
Διασταύρωση ατομικών στοιχείων, υποβληθέντων δικαιολογητικών και δέσμευση παραβόλου από τα στελέχη των Διευθύνσεων Μεταφορών.
Έγκριση αιτήματος και αυθημερόν αποστολή του ηλεκτρονικού φακέλου στην αρμόδια Διεύθυνση διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αυτόματη χορήγηση γραμμικού κώδικα (barcode) και αναμονή παραλαβής της άδειας για παράδοση στον πολίτη.
«Μέσα σε ένα χρόνο πετύχαμε στην πράξη όσα επί δεκαετίες προσδοκούσαν οι συμπολίτες μας. Αποτελεσματική και γρήγορη εξυπηρέτηση χωρίς την ταλαιπωρία του γκισέ και κάθε μορφής διαμεσολαβήσεις», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και πρόσθεσε. «Αφήνουμε το παρελθόν και με ταχύτατους ρυθμούς ανταποκρινόμαστε στις ψηφιακές προκλήσεις με στόχο να καταστήσουμε την Αττική πρωταγωνιστή σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, από την υγεία, το περιβάλλον, τις μεταφορές, την οδική ασφάλεια κ.ά. Σήμερα ο πολίτης από το σπίτι ή το γραφείο με ένα κλικ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή αιτείται αντικατάσταση διπλώματος και αυθημερόν το αίτημά του αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία υλοποίησης του στρατηγικού μας σχεδίου στον τομέα των μεταφορών και θέλω δημόσια να συγχαρώ τους συνεργάτες μου Αντιπεριφερειάρχες και πρωτίστως το ανθρώπινο δυναμικό των Διευθύνσεων Μεταφορών που συμβάλει ενεργά και αποτελεσματικά».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: