Σούνακ: Συγκλονιστική αύξηση της εξτρεμιστικής εγκληματικότητας
2 March 2024
Καιρός: Λασποβροχές και σήμερα με βελτίωση από το βράδυ
2 March 2024

Περιφερειακό Συμβούλιο: Νέα βάθρα για νέα γέφυρα η «λύση» για τα «Ρογκάκια» – «Θολο τοπίο» και για την «Παραμεγδόβια» επαρχιακή οδό Καρδίτσας– Καρπενησίου

Η κατασκευή νέων βάθρων σύμφωνα με τις υποδείξεις του Στρατού που θα αντέχουν τα φορτία μιας μεταλλικής γέφυρας τύπου Μπελεϊ, -η οποία δεν πρόκειται να είναι αυτή που έχει τοποθετηθεί προσωρινά στη θέση «Καραϊσκάκη» στο δρόμο Μουζακίου – Κρυοπηγής – και η διάνοιξη από την Περιφέρεια του δρόμου πρόσβασης στο μήκους 250 μέτρων που θα επιτρέψει στους γερανούς να τη μεταφέρουν είναι τα βασικά βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την γεφύρωση της θέσης «Ρογκάκια» που θα ενώσει το Καροπλέσι με τη Νεράϊδα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι τεχνικοί του κλιμακίου του Στρατού και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών στην πρόσφατη αυτοψία που διενήργησαν στο σημείο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κων. Τέλιου κάτι που μετέφερε και ο Εντετελμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Τεχνικών Έργων κ. Αθ. Τσιάρας απαντώντας στη σχετική επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής (1/3) το Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς πάντως να αναλάβει κάποια δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παραπάνω.

.Ειδικότερα -και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net– όπως ανέφερε ο κ. Τσιάρας όπως διαπιστώθηκε από την πρόσφατη αυτοψία που πραγματοποίησαν στην περιοχή μηχανικοί της Περιφέρειας και κλιμάκιο του Στρατού παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη τα βάθρα που υπάρχουν στη θέση «Ρογκάκια» δεν αντέχουν για να σηκώσουν το φορτίο μιας γέφυρας Μπέλεϊ και χρειάζεται η ανακατασκευή τους, ενώ και ο δασικός δρόμος που οδηγεί στο σημείο στην υφιστάμενη κατάστασή του δεν επιτρέπει τη διέλευση μεγάλων γερανών που απαιτούνται για τη μεταφορά μιας μεταλλικής γέφυρας τύπου Μπέλεϊ.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα από την παλιά μεταλλική γέφυρα που σύμφωνα με την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σχεδιαζόταν να μεταφερθεί από τη θέση «Καραϊσκάκη» στην περιοχή του Μουζακίου στα Ρογκάκια λείπουν μεταλλικά στοιχεία που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο γι’ αυτό και κρίνεται ακατάλληλη για να μεταφερθεί.

Εν κατακλείδι  ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι έπειτα και από όσα αποφάνθηκαν οι ειδικοί του κλιμακίου που διενήργησαν αυτοψία θα πρέπει πρώτα να κατασκευαστούν τα βάθρα για να αντέχουν μια γέφυρα Μπέλεϊ σύμφωνα με τις υποδείξεις του Στρατού και από την Περιφερειακή Αρχή να κατασκευάσει δρόμο πρόσβασης σ’ αυτό το σημείο μήκους 250 μέτρων.

«Αυτά που επικαλούνταν η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή τα επικαλείται τώρα η νέα. Δεν είναι ώρα για διαπιστώσεις. Οι κάτοικοι θέλουν συγκεριμένες απαντήσεις  και να μπορούν να μετακινούνται. Μια χαρά κινούνται οι γερανοί όταν είναι  να μεταφέρουν ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο…» σχολίασε το σκέλος της απάντησης ο κ. Τέγος.

Για την «Παραμεγδόβιο» επαρχιακή οδό Καρδίτσας– Καρπενησίου

.Όσον αφορά την «Παραμεγδόβιο» επαρχιακή οδό Καρδίτσας– Καρπενησίου για την οποία η ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας με την επερώτησή της ζητούσε ενημέρωση για το πότε θα κατασκευαστεί η γέρφυρα και πότε θα ασφαλτοστρωθούν τα 8 χλμ εντός της Π.Ε. Καρδίτσας ο κ. Τσιάρας απαντώντας τόνισε ότι πρόκειται για ένα δρόμο 22 χλμ από τα οποία τα 8 χλμ ανήκουν στην ΠΕ Καρδίτσας και τα 14 χλμ στην Π.Ε. Ευρυτανίας.

-Υπάρχει οριστική μελέτη της γέφυρας στο δρόμο Νεράιδας – Μαυρομμάτας αλλά πρώτα, όπως είπε πρέπει να κατασκευαστεί η οδός πρόσβασης για να προσεγγίσουμε αυτό το σημείο.  

-Επίσης, ανέφερε ότι στα 8 χλμ του δρόμου εντός της Π.Ε. Καρδίτσας διαπιστώνονται προβλήματα κατολισθήσεων και ίσως χρειαστεί αλλαγή της χάραξης και συντάχθηκε γεωλογική μελέτη για το συγκεκριμένο τμήμα.

-Έχει συνταχθεί οριστική μελέτη για 1,13 χλμ δρόμου προϋπολογισμού 1.249.846 ευρώ από τη γέφυρα και προς τη Νεράιδα και έχει παραληφθεί από την Δνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κρδίτσας

-Τα  υπόλοιπα 7 χλμ βρίσκονται στο στάδιο της προμελέτης. Ο δρόμος από τη Νεράιδα μέχρι τη γέφυρα χαρακτηρίζεται από δυσμενή γεωμετρικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά με πολλές αριστερόστροφες και δεξιόστροφες καμπύλες που κάνουν πολύ δύσκολη την υλοποίηση του έργου και όπως ανέφερε ο κ. Τσιάρας απαιτείται επανασχεδιασμός της υφιστάμενης οδού χωρίς τη βελτίωση της οποία καθίσταται επικίνδυνη και η κατασκευή της γέφυρας. Η μελέτη βελτίωσης βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και της συμβασιοποίησης ενώ οι Δ/νσεις Τεχνικών Έργων της ΠΕ Θεσσαλίας βρίσκεται σε επικοινωνία με την Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Στ. Ελλάδας για μια αντίστοιχη μελέτη για το δικό της τμήμα.

«Το παρακολουθούμε το έργο» τόνισε ο κ. Τσιάρας χωρίς επίσης να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%B7-%C2%AB%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%C2%AB%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: