Τα δέντρα που κόπηκαν, μας είπε, ήταν ξερά και άρρωστα και πέραν της πιθανότητας να «βοηθήσουν» στην εξάπλωση φωτιάς, ήταν και επικίνδυνα να πέσουν. Μάλιστα ανέφερε πως πρόσφατα είχαμε πτώση ενός από αυτά μέσα στo γήπεδο μπάσκετ και την παιδική χαρά, οπότε μπήκαν επιτακτικά και ζητήματα ασφαλείας.
Ο αριθμός των δέντρων που κόπηκε δεν προσδιορίσθηκε αλλά κατά τον πρόεδρο δεν ήταν μεγάλος και σίγουρα όχι πάνω από 40. Η κοπή, τόνισε απαντώντας σε ερώτησή μας διήρκησε περίπου 2 ημέρες και απαιτήθηκε ένα διάστημα ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα και τα κλαριά, ώστε να καθαριστεί πλήρως η περιοχή.
Ο επαγγελματίας που ανέλαβε αυτό το έργο λειτούργησε ανταποδοτικά αναλαμβάνοντας την κοπή και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων με αντάλλαγμα τα ξύλα. Η δουλειά του, κατέληξε ο κ. Περ. Κουτσογιάννης, ολοκληρώθηκε εδώ και κάποιες ημέρες.
Τέλος, απαντώντας σε άλλη μας ερώτηση είπε πως πριν προχωρήσει η κοπή, υπήρξε συνεννόηση με το δασαρχείο. Χωρίς πάντως να υπάρξει χορήγηση άδειας, καθώς τα δέντρα είναι εντός οικισμού και είναι αρμοδιότητα του Δήμου και ειδικότερα της πολεοδομίας.
Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με το δασαρχείο Μουζακίου απ’ όπου και πληροφορηθήκαμε πως ο πρόεδρος της κοινότητας επικοινώνησε για το θέμα και ότι από μέρους τους διευκρινίστηκε η έλλειψη αρμοδιότητας στην έκδοση άδειας.
Επίσης, επικοινωνήσαμε και με το δήμαρχο κ. Φάνη Στάθη, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε πως δεν έχει εκδοθεί κάποια άδεια από τον Δήμο Μουζακίου, για τη συγκεκριμένη παρέμβαση.
Κλείνοντας, να τονίσουμε, ότι σύμφωνα με τα αναφερόμενα από τους κατοίκους της κοινότητας, όλα σχεδόν τα δέντρα κόπηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών μιας εβδομάδας περίπου, ήταν μεγάλα και γερά ενώ καμία αντιπυρική ζώνη με βάση κάποιο σχέδιο -όπως τόνισαν- δεν έχει δημιουργηθεί από την επέμβαση αυτή και προφανώς καμία δημιουργία αντιπυρικής ζώνης δεν μπορεί να συμπίπτει μόνο με ξερά και γέρικα δέντρα όπως άλλωστε φαίνεται να προκύπτει και από το φωτογραφικό υλικό.