Wall: Σε πτώση επέστρεψαν οι δείκτες
11 October 2024
Στ. Κασσελάκης: Θα πάμε σε εκλογές ό,τι και να γίνει – Το συνέδριο θα αποφανθεί αν είμαι πρόεδρος
11 October 2024

Πιεστική η ανάγκη εύρεσης ακινήτου για στέγαση του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καρδίτσας

Πιεστική είναι πλέον η ανάγκη του Δήμου Καρδίτσας για την εύρεση και μίσθωση κατάλληλου ακινήτου στην πόλη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καρδίτσας που μετά τον “Ιανό” λειτουργεί εξολοκλήρου στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας, χώρος που όμως δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που διέπει τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας και δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και απαιτήσεις προσβασιμότητας ΑΜΕΑ της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ο Δήμος έχει ξεκινήσει από τον Μάιο του 2023 την αναζήτηση κατάλληλου ακινήτου με τους σχετικούς διαγωνισμούς να αποβαίνουν άγονοι ενώ τη μια φορά που βρέθηκε ακίνητο η σχετική απόφαση της τότε Οικονομικής Επιτροπής ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κατά τον έλεγχο νομιμότητας.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος “ΘΕΣΣΑΛΙΑ” έπειτα και από έλεγχο που διενήργησε έχει δώσει προθεσμία έως τις 18/10/2024 στο Δήμο Καρδίτσας ως δικαιούχου τη χρηματοδοτούμενης Πράξης με την οποία ιδρύθηκε και λειτουργεί η δομή προκειμένου οι χώροι του παραρτήματος Ρομά να πληρούν τις προδιαγραφές της ΚΥΑ και να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και απαιτήσεις προσβασιμότητας ΑμεΑ. Ο Δήμος έχει δεσμεύσει δύο καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς για τη μεταστέγαση ως λύση ανάγκης που όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα τύχει της έγκρισης ενώ υπάρχουν και αντιδράσεις για τη χρήση στο κτίριο, γι’ αυτό και θα προχωρήσει σε νέα διακήρυξη, καθώς από τη διερεύνηση κατάλληλων χώρων που είναι συνεχής έχει προκύψει ότι θα υπάρξει ενδιαφερόμενος με κατάλληλο ακίνητο

Οι προδιαγραφές του ακινήτου

Με βάση τους όρους της σχετικής διακήρυξης που ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή το ακίνητο – κτίσμα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχοντας τις απαραίτητες εγκαταστάσεις ηλεκτρολογικές – υδραυλικές και τους ανάλογους χώρους υγιεινής (WC) επίσης σε καλή κατάσταση και με βοηθητικούς χώρους. Επιπλέον θα πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας (επαρκούς φωτισμού, θερμάνσεως, κανόνες υγιεινής, ασφάλειας, αερισμού, κλιματισμού), να είναι προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ ή να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ράμπας για να επιτευχθεί η πρόσβαση και να υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης χώρου ως W.C. ΑΜΕΑ. Η δαπάνη για την πρόσβαση (ράμπα) των ΑΜΕΑ και του W.C. ΑΜΕΑ βαρύνει τον ιδιοκτήτη και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την υπογραφή του συμφωνητικού μίσθωσης ακινήτου. Συγκεκριμένα πρέπει:

-Να βρίσκεται στην περιοχή της πόλης της Καρδίτσας και να απέχει έως 5 χιλιόμετρα από το άκρο του οικισμού “Μαύρικα”.

-Να είναι ισόγειο.

-Να έχει εμβαδό τουλάχιστον 50 τετραγωνικά μέτρα.

-Να διαθέτει τουλάχιστον δύο χώρους ή δυνατότητα διαμόρφωσης (υποδοχής/αναμονής κοινού/διεκπεραίωσης και συμβουλευτικής).

-να διαθέτει 2 χώρους υγιεινής (WC) ή δυνατότητα διαμόρφωσης, ένας εκ των οποίων να πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας Α.με.Α (προσωπικού και κοινού).

Η δημοπρασία θα είναι μειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις αρχικά με διακήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός 20ημέρου και αφού υπάρξουν προσφορές ενδιαφέροντος και η αρμόδια Επιτροπή κρίνει κατάλληλα τα προσφερόμενα ακίνητα θα οριστεί ημέρα και ώρα για τη διενέργεια δημοπρασίας στην οποία θα κληθούν μόνο οι ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν ως κατάλληλα.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B9%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: