Η Αλβανία σχεδιάζει ένα μουσουλμανικό «κράτος του Βατικανού»
23 September 2024

Πιθανότατα εκτός πλάνων και φέτος το «Παυσίλυπο: To Μαγεμένο Δάσος»

Χωρίς τα ξύλινα σπιτάκια, τις νεράιδες και την αναπαράσταση παραμυθιών, μύθων και θρύλων, θα υποδεχθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, και τα φετινά Χριστούγεννα το Παυσίλυπο.

Που απλούστερα σημαίνει ότι αυτό που ξεκίνησε ως «Παυσιλυπούπολη» και μετονομάσθηκε σε «Παυσίλυπο: Το μαγεμένο δάσος», όποιον απ’ τους δύο όρους κι αν προτιμάτε, δεν θα το δούμε να υλοποιείται, όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι.

Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει από πλευράς του Δήμου Καρδίτσας που σε κάθε περίπτωση είναι ο αρμόδιος να το διοργανώσει, αλλά οι πληροφορίες του KarditsaLive.Net αναφέρουν πως, ενώ έχουμε μπει στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, δεν έχει γίνει καν συζήτηση για πιθανή διοργάνωση και φυσικά δεν υπάρχει καμία κατασκευαστική δραστηριότητα για τον στολισμό που απαιτείται σε ένα θεματικό πάρκο.

Για να γίνει κατανοητό αυτό που λέμε και να υπάρξει μέτρο σύγκρισης, τα χρόνια που είχαμε το «μικρό χωριό» που στήνονταν στο Παυσίλυπο, η δουλειά ξεκινούσε από την Άνοιξη και υπήρχε, από νωρίς, κινητικότητα για την εξεύρεση εθελοντών και άλλων προσώπων που θα «ζωντάνευαν» το θέμα που θα αναπτύσσονταν στο άλσος. Τώρα έχουμε ακόμα στασιμότητα σε όλους τους τομείς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει δυσκαμψία για τη διοργάνωση είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου, που, όπως έχει τονιστεί πολλές φορές και στο Δημοτικό Συμβούλιο, δια στόματος δήμαρχου, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανθηρή.

Ο προσανατολισμός δείχνει να μην αλλάζει σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή θα επιχειρηθεί να δοθεί έμφαση στον στολισμό, ειδικά με λαμπιόνια, όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της πόλης και του Παυσιλύπου, αλλά το «Μαγεμένο Δάσος» είναι εκτός πλάνου.

Η μόνη πιθανότητα να δούμε κάτι πέρα από τον φωτισμό στο άλσος είναι κάποιο πάρκο ανάλογο με εκείνο τον δεινοσαύρων που μας επισκέφτηκαν πριν 2-3 χρόνια. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως γίνεται μία τέτοια κουβέντα, περισσότερο με ιδιωτική πρωτοβουλία που όμως δεν θα μπορέσει να ευδοκιμήσει αν δεν υπάρξει συμμετοχή Δήμου ή άλλων δημόσιων φορέων.

Προς το παρόν όμως κι αυτό βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο και με δεδομένα τα στενά χρονικά περιθώρια η υλοποίηση φαντάζει δύσκολη. Οπότε το πιθανότερο είναι ο φωτισμός να αποτελέσει την αποκλειστική γιορτινή φορεσιά του Παυσιλύπου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82%C2%BB

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: