Μυστικά που μου έμαθε η ζωή στα 50 και θα με βοηθούσαν στα 20.
10 October 2020
Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων
11 October 2020

Πιτυρίδα και σμηγματόρροια: θεραπείες για την αντιμετώπισή τους


Η πάθηση από πιτυρίδα και σμηγματόρροια είναι πολύ συχνή. Ευτυχώς, αυτές οι ενοχλητικές και αντιαισθητικές ασθένειες μπορούν να καταπολεμηθούν με έναν εντελώς φυσικό τρόπο.

Η πιτυρίδα και η σμηγματόρροια είναι πολύ κοινά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής. Εμφανίζεται σε οποιοδήποτε άτομο σε οποιαδήποτε ηλικία και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και ταλαιπωρία σε άτομα που πάσχουν από αυτό.

Όταν η πιτυρίδα εμφανίζεται με τη μορφή ζυγών, είναι πιθανό το τριχωτό της κεφαλής να είναι στεγνό , για αυτόν τον λόγο απελευθερώνει αυτά τα μικρά σωματίδια που συνήθως πέφτουν στους ώμους, φρικτά με σκούρα ρούχα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτό αισθάνονται επίσης άβολα και ντρέπονται.

Στην περίπτωση της σμηγματόρροιας, το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς σχηματίζονται κρούστες στο τριχωτό της κεφαλής. ξεφλουδίζουν και προκαλούν ερυθρότητα, κνησμό, και σε ορισμένες περιπτώσεις τριχόπτωση , προκαλώντας λοίμωξη.

Ποιες είναι οι αιτίες της πιτυρίδας και της σμηγματόρροιας;
Η πιτυρίδα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, οι πιο σημαντικοί από τους οποίους είναι:

Παρουσία μυκήτων
Λανθασμένη τροφοδοσία
Υπερβολική πίεση
Χρήση θεραπειών και χημικών (όπως βαφές , για παράδειγμα)

Σήμερα προτείνουμε μερικές πολύ αποτελεσματικές θεραπείες για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και της σμηγματόρροιας .

Μειώστε τα συμπτώματα της σμηγματόρροιας με καθαρό μέλι
Μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι είναι το αγνό μέλι. Χάρη σε πολλές μελέτες, κατέστη δυνατό να αποδειχθεί ότι το μέλι έχει θεραπευτική δύναμη σε αυτό το πρόβλημα στο τριχωτό της κεφαλής.

Η ομάδα των ατόμων που πάσχουν από αυτή τη διαταραχή και που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με βάση το μέλι πέτυχε μια απίστευτη βελτίωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να κάνετε αυτή τη φυσική θεραπεία, πρέπει να δημιουργήσετε ένα μείγμα από 90% καθαρό μέλι και 10% ζεστό νερό.

Εφαρμόζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής με ένα απαλό μασάζ, στη συνέχεια καλύψτε το κεφάλι με μια πετσέτα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον τρεις ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Η θεραπεία πρέπει να γίνεται κάθε μέρα για τουλάχιστον ένα μήνα και στη συνέχεια μπορεί να συνεχιστεί για άλλους έξι μήνες, αλλά μόνο μία φορά την εβδομάδα. Μέσω αυτής της θεραπείας, οι ασθένειες μειώνονται σιγά-σιγά. μετά από έξι μήνες, όλα τα συμπτώματα θα έχουν εξαφανιστεί εντελώς.

Πρόσθετες θεραπείες και συστάσεις
πικραλίδα κατά της πιτυρίδας και της σμηγματόρροιας

Ετοιμάστε μια έγχυση πικραλίδας (λίγα γραμμάρια σε βραστό νερό), αφήστε την να κρυώσει και πιείτε. Αυτό το ποτό μπορεί να πιει έως και τρεις φορές την ημέρα, έως ότου παρατηρήσετε βελτίωση.

Τα άτομα με πιτυρίδα και σμηγματόρροια πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, ώστε να μην επιδεινώσουν τα συμπτώματα.

Τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά, όπως τηγανητά, μεταποιημένα τρόφιμα και σάλτσες, πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι καλύτερο να επιλέξετε όλους τους τύπους λαχανικών και φρούτων, ειδικά εκείνων που είναι πλούσια σε σελήνιο και ψευδάργυρο, όπως αγγούρι , κολοκύθα, κρεμμύδι, σπαράγγια, μελιτζάνες, σύκο και καρύδια κ.λπ.

Σπιτικές θεραπείες για την πιτυρίδα

Ξίδι μηλίτη μήλου κατά της πιτυρίδας και της σμηγματόρροιας
Για να μειώσετε την παραγωγή πιτυρίδας, είναι πολύ αποτελεσματικό να κάνετε τριβές στο τριχωτό της κεφαλής με ξύδι μήλου μηλίτη, το οποίο εφαρμόζεται με απαλό μασάζ με τα δάχτυλα.

Αφήστε το να δράσει για περίπου είκοσι λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Λάδι δέντρων τσαγιού Αυτό το αιθέριο έλαιο μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος του τριχωτού της κεφαλής. Αυτό το φυσικό προϊόν έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, είναι αντισηπτικό, αντιμυκητιακό και αντιβιοτικό, επομένως προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή για γρήγορη επίλυση του προβλήματος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: