Στ. Κασσελάκης: Η αυριανή κάλπη βγάζει νικήτρια τη σύγχρονη Αριστερά
17 September 2023
Πυροσβεστική: Σχεδόν 10.000 οι κλήσεις από Θεσσαλία για βοήθεια από 5/9
17 September 2023

Πλήρως αποκομμένη στο Ανθοχώρι η σύνδεση Μουζακίου – λίμνης Πλαστήρα (+Φωτο)

Την δική του (πονεμένη) ιστορία, συνεχίζει να γράφει ο δρόμος Μουζακίου – λίμνης Πλαστήρα, με βασικό πρωταγωνιστή στο σενάριο το σημείο «Μύλος Ανθοχωρίου».

Ένας δρόμος που τυπικά δεν άνοιξε ποτέ μετά τον “Ιανό” και τις καταστροφές που προκάλεσε ο Μεσογειακός κυκλώνας τρία χρόνια πριν. Οι εργασίες αποκατάστασης που έγιναν, κυρίως με κιούγκια, υπέστησαν βλάβες από καθιζήσεις και από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας ανανεώνονταν συνεχώς τους τελευταίους 12 περίπου μήνες, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω επικινδυνότητας. Ουσιαστικά όμως οι κάτοικοι των γύρω χωριών αλλά και όσοι ήθελαν να κατευθυνθούν προς την λίμνη Πλαστήρα από εκείνη την περιοχή, επέλεγαν να τον χρησιμοποιήσουν.

Πλέον, μετά τον “Daniel” δεν υπάρχει ούτε τυπικό, ούτε ουσιαστικό. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δρόμος κι αυτό έχει φέρει σε πολλή δύσκολη τους κατοίκους αρκετών τοπικών κοινοτήτων, τόσο του Μουζακίου όσο και της λίμνης Πλαστήρα. Επί μία τριετία ανέμεναν την ανακατασκευή του δρόμου και την οριστική λύση στο πρόβλημα και ξαφνικά βρίσκονται να καλούνται να διαχειριστούν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που είχαν. 

Στην εξίσωση πρέπει οπωσδήποτε να μπει και το γεγονός ότι η σύνδεση Μουζακίου – λίμνης Πλαστήρα είναι κομβικής τουριστικής σημασίας για την περιοχή μας, καθώς είναι αυτός που της δίνει την πιο εύκολη πρόσβαση με τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς της Δυτικής Θεσσαλίας, όπως τα Μετέωρα, ενώ δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη για συνδυαστικές εξορμήσεις στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων.

Όλα τα παραπάνω βάζουν τις ζημιές στο «Μύλο» Ανθοχωρίου στο προσκήνιο και καθιστούν επιτακτική ανάγκη την γρήγορη αποκατάστασή τους. Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, μιλώντας στο KarditsaLive.Net για τις ενέργειες που έχουν γίνει από μέρους του Δήμου, μας είπε ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και ενημερώθηκε η περιφέρεια, που είναι αρμόδια, για τις ζημιές και τα προβλήματα που δημιουργούν. Όλα καταγράφηκαν και γνωστοποιήθηκαν τόνισε και είναι γνωστό το πόσο μεγάλη σημασία έχει ο συγκεκριμένος δρόμος. Περιμένουμε κατέληξε και ζητήσαμε να υπάρξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενέργειες και  παρεμβάσεις προς αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας μιλήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Νούσιο που είπε ότι έχουν γίνει αυτοψίες και μας παρέπεμψε για περισσότερες πληροφορίες στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: