Συμβουλές για να νιώσουμε καλύτερα τις άσχημες ημέρες
2 March 2023
Συνεδριάζει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου το Δ.Σ. Αργιθέας
2 March 2023

Ποιος διαχειρίζεται τα οικονομικά σε μια οικογένεια;

Σε κάθε οικογένεια, υπάρχει κάποιος που αναλαμβάνει το ρόλο του… λογιστή, ούτως ώστε να τηρηθεί ο προϋπολογισμός, να πληρωθούν οι λογαριασμοί και να κυλήσουν όλα όσο το δυνατόν πιο ομαλά, όσον αφορά την οικονομία του νοικοκυριού. Ποιος είναι αυτός;

Οι γυναίκες φαίνεται πως τα πηγαίνουν καλύτερα με τα οικονομικά του σπιτιού σύμφωνα με τις έρευνες από παλιότερα μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, έρευνα που αφορά τη γυναικεία οικονομική ανεξαρτησία και δημοσιεύτηκε στο HerMoney και το Alliance for Lifetime Income το 2022 αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες διαλύουν τα στερεότυπα και παίρνουν τον έλεγχο των οικονομικών, της καριέρας και του μέλλοντός τους. Σχεδόν όλες οι γυναίκες που ανέφεραν ότι βρίσκονται σε σχέση παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των οικονομικών του σπιτιού (94), αλλά και στη διαχείριση επενδύσεων (94) και στο συνταξιοδοτικό πλάνο (94%).

Η εικόνα, ωστόσο, δεν διαφέρει πολύ και από τα ευρήματα ερευνών προ 15ετίας, αφού παλιότερη έρευνα δημοσιευμένη στο shape.com σε γυναίκες άνω των 40 ετών αποκάλυψε ότι αποτελούν τους κύριους διαχειριστές των οικονομικών της οικογενείας, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη κέρδους.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, μία στις τέσσερις γυναίκες παίρνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά του σπιτιού, ενώ απ’ όλες τις γυναίκες αυτής της ηλικίας που έλαβαν μέρος στην έρευνα, το 80% αναφέρει ότι διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου τα οικονομικά, πληρώνει τους λογαριασμούς, με μόνο ένα 12% ν’ απέχει από αυτή τη διαδικασία. Παράλληλα, περισσότερες από τις μισές διατηρούν προσωπικό λογαριασμό καταθέσεων για αποταμίευση όποτε αυτό είναι εφικτό. Τέλος, το ¼ αυτών βάζει χρήματα «στην άκρη» χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός τους, με την πλειοψηφία να υποστηρίζει πως το κάνει για επείγουσες ανάγκες που μπορεί να παρουσιαστούν. Βέβαια, δεν ήταν λίγες αυτές που παραδέχονται ότι βάζουν στην άκρη χρήματα για τη δική τους προσωπική περιποίηση ή γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο έτερον ήμισυ όσον αφορά τη σχέση του με τα… ευρώ.



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/clickatlife/1445730/poios-diacheirizetai-ta-oikonomika-se-mia-oikogeneia/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: