Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, FOOD EXPO 2022
17 March 2022
Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 4ο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Φαρσάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
17 March 2022

Πολιτιστικό κέντρο αποκτά η Ανάβρα Αγιάς. Υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου Αγοραστός – Γκουντάρας.

Ένα νέο χώρο πολιτισμού αποκτά το επόμενο διάστημα η Ανάβρα του Δήμου Αγιάς. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου που αφορά στην μετατροπή του μέχρι πρότινος Δημοτικού Καταστήματος Ανάβρας σε πολιτιστικό κέντρο. Το έργο είναι προϋπολογισμού 203.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, την Αναπτυξιακή Εταιρία νομού Λάρισας  που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader  στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, μεταμορφώνουμε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο σε σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα  της περιοχής» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αλλάζουμε την εικόνα στο κέντρο της Ανάβρας και αποδίδουμε στους κατοίκους της περιοχής ένα σύγχρονο κτίριο προκειμένου να στεγάσει δραστηριότητες που αναδεικνύουν  την  πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη πλούσια λαϊκή παράδοση της θεσσαλικής υπαίθρου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα κοινοτικό κτίριο που βρίσκεται σε αχρηστία πολλά χρόνια. Με τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από  το Leader Θεσσαλίας το κτίριο αυτό θα επισκευαστεί και θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία ως πολιτιστικό κέντρο. Θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για το χωριό της Ανάβρας αλλά γενικότερα της περιοχής καθώς θα μπορεί να στεγάσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κλπ. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Αναπτυξιακή Εταιρία νομού Λάρισας  που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader  στην περιοχή και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 για τη σημαντική συμβολή τους στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου».

Το έργο

Το έργο αποσκοπεί στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασίων προκειμένου να παραδοθεί για χρήση ένα κτίριο καλαίσθητο και λειτουργικό που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγιάς. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται ένα κτίσμα που βρίσκεται σε έναν πολύ όμορφο κοινόχρηστο χώρο σε κεντρικό σημείο του χωριού, που μέχρι σήμερα έδινε μια εικόνα εγκατάλειψης, μη ελκυστική, συντελώντας στην υποβάθμιση του οικισμού. Το κτίριο μετά την αποπεράτωσή του θα χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων (εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, κ.α.) συμβάλλοντας στην  κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Σημαντική είναι η συμβολή αυτών των παρεμβάσεων στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, στην αύξηση της ελκυστικότητας του τόπου, στην άμβλυνση της επισκεψιμότητας και τελικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην τόνωση της διαβίωσης του τοπικού και αγροτικού πληθυσμού.

Το έργο συμβάλλει στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στην ενίσχυση

των υποδομών αξιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος και της φυσικής κληρονομιάς του τόπου και κατ’ επέκταση στη βελτίωση της ελκυστικότητας ολόκληρου του Δήμου.

Ωφελούμενοι από την υλοποίηση του έργου είναι καταρχήν οι κάτοικοι των οικισμών, στους οποίους πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις. Επιπλέον, ωφελούμενοι είναι το σύνολο των κατοίκων του Καλλικρατικού Δήμου Αγιάς, καθώς η ενδυνάμωση των υπηρεσιών των γύρω οικισμών θα δώσει νέα ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου προσελκύοντας το γενικότερο ενδιαφέρον πληθώρας επισκεπτών.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: