Κύπρος: Και επίσημα αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία
28 February 2023
Αποκατάσταση τεχνικών στο δρόμο από Στόμιο προς Ομόλιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
28 February 2023

ΠΟΥ: Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας

Την στήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Άγκυρα ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Τεντρος Αντανόμ Γκεπρεγεσους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Σημειώνεται ότι η Τουρκία βιώνει μια οξύτατη κρίση, καθώς οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές, αλλά και τον θάνατο περισσότερων από 50.000 ανθρώπων. Οι μαζικοί σεισμοί που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη γειτονική Συρία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν τραυματίσει περισσότερους από 108.000 ανθρώπους στην Τουρκία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκουν καταφύγιο σε σκηνές ή να προσπαθούν να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις.

Ο τελευταίος σημαντικός μετασεισμός, μεγέθους 5,6 βαθμών, σημειώθηκε τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν 140, όπως ανακοίνωσε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD), προσθέτοντας ότι 32 άνθρωποι διασώθηκαν από τα ερείπια.

Αναπνευστικές, γαστρεντερικές λοιμώξεις και προβλήματα ψυχικής υγείας για όσους επέζησαν

Η Τουρκία «κάνει ό,τι μπορεί», αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται διεθνή υποστήριξη για να βοηθήσει τα θύματα του σεισμού, δήλωσε ο Τέντρος, χαρακτηρίζοντας την καταστροφή «πραγματικά τεράστια» για τη σύγχρονη ιστορία. Σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κόκα στην Αντάκια, μία από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο, ο Τέντρος δήλωσε ότι οι δύο τους συζήτησαν την κατάσταση της υγείας στους καταυλισμούς. «Πρόκειται για αναπνευστικές λοιμώξεις, γαστρεντερικές λοιμώξεις, ιδιαίτερα προβλήματα ψυχικής υγείας – επειδή πολλοί άνθρωποι είναι πραγματικά τραυματισμένοι – και άνθρωποι που χρειάζονται υπηρεσίες αποκατάστασης, ιδιαίτερα ορθοπεδικές υπηρεσίες», σημείωσε. «Από την πλευρά του ΠΟΥ, θα υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο με βάση τα ζητήματα που παρατηρούνται ή τεκμηριώνονται και με βάση τις προτεραιότητες του υπουργείου», πρόσθεσε ο Tedros.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: