Αύριο η φθινοπωρινή ισημερία: Πότε θα είναι ακριβώς η «ισότητα» στην Αθήνα
21 September 2021
Μηχανικός αυτοκινήτων έφτιαξε το χωριό των Φλίνστοουνς στην Καρδίτσα και οι τουρίστες κάνουν ουρά
22 September 2021

Πράσινο Κίνημα: Αναγκαία μία νέα κουλτούρα στις μετακινήσεις

Το μήνυμα της Συμπροέδρου Ρίας Ακρίβου για τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων
Πράσινο Κίνημα: Αναγκαία μία νέα κουλτούρα στις μετακινήσεις

Παραμένοντας πιστό το Πράσινο Κίνημα στις αρχές του να χαιρετίζει κάθε Διεθνή Ημέρα που προβάλει μηνύματα υπέρ του περιβάλλοντος χαιρετίζει τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων (Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο).
Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους. Δυστυχώς όμως και φέτος λόγω του κορωνοϊού οι εκδηλώσεις είναι πιο λίγες, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο στην προβολή του συμβολικού μηνύματος της Ημέρας.
Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Η 22α Σεπτεμβρίου με το συμβολικό της νόημα, είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουμε ως άτομα και ως κοινωνία αλλά και κυρίως ως πολιτεία και ως τοπική αυτοδιοίκηση την υπόθεση των αστικών μετακινήσεων. Το ζήτημα δεν είναι να διαχειριστούμε απλώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα που εμείς προκαλούμε αλλά να φροντίσουμε να μη το δημιουργούμε με άσκοπες μετακινήσεις με τα ΙΧ αυτοκίνητα. Και επίσης να στραφούμε σε μια βιώσιμη κινητικότητα με αξιόπιστα, ασφαλή και ελκυστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο και την πεζοπορία και γενικά με την παραγωγή μιας άλλης κουλτούρας για τη μετακίνηση στην πόλη.
Σκοπός μας πρέπει να είναι οι πολίτες να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης για τις μετακινήσεις τους, να αλλάξουν τη νοοτροπία τους.
Η σημερινή ημέρα δεν είναι μόνο τυπική, ως προς τον εορτασμό της.
Είναι και ουσιαστική.
Ας αποτελέσει για όλους μας το έναυσμα, το κίνητρο, την αφετηρία για μεγαλύτερη και συχνότερη χρήση του ποδηλάτου μας ή των μετακινήσεων μας με τα πόδια.
Ας σκεφτούμε τις νέες γενιές, τα παιδιά μας και τον κόσμο, που πρέπει να κληροδοτήσουμε σε αυτά.
Ας είναι η φετινή 22α Σεπτεμβρίου μία αφετηρία για όλους, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά την επόμενη μέρα.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: