Στις 25 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του υψηλότερου δέντρου στην Ελλάδα
20 November 2019
Άνοιγμα στην αγορά της Κορέας για τα θεσσαλικά προϊόντα
21 November 2019

Πράσινο Κίνημα: Και το Ιόνιο λέει όχι στις εξορύξεις των υδρογονανθράκων

Το κόμμα συμπαρίσταται στην “Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων”

Το Πράσινο Κίνημα επικροτεί και συμπαρίσταται στην “Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων” η οποία προχωράει σε μία δυναμική κινητοποίηση το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στην οποία θα συζητηθεί το θέμα: “Έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο”.
Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τα αιτήματα των ενεργών πολιτών και ενώνει τη φωνή του στο κάλεσμα που έχουν απευθύνει:

  • Για να σώσουμε τα νησιά μας από την εξορυκτική καταστροφή.
  • Για να υπερασπιστούμε τις ζωές και τους τόπους μας.
  • Για να έχουν τα παιδιά μας το δικαίωμα να ζήσουν όμορφα και ελεύθερα.
  • Για να μεταφέρουμε στο θεσμικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου την δημοκρατική, μαζική εντολή μας: ΟΧΙ στις εξορύξεις, όχι στην καταστροφή.
    Όπως έχει επισημάνει και παλαιότερα το Πράσινο Κίνημα τα σχέδια της κυβέρνησης και των πετρελαϊκών εταιρειών για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Βόρειο Ιόνιο μέχρι τα Νότια της Κρήτης εγκυμονούν πολλούς κινδύνους.
    Οι κίνδυνοι αυτοί είναι από την εμφάνιση μίας πετρελαιοκηλίδας και η επανάληψη όλων όσων ζήσαμε στον Σαρωνικό αλλά και ακόμα τραγικότερες επιπτώσεις ελλοχεύουν από τη σεισμική δραστηριότητα στις σεισμογενείς περιοχές που θα γίνουν οι εξορύξεις.
    Είναι ξεκάθαρο ότι οι μοναδικές θάλασσες της χώρας μας, η αλιεία και ο τουρισμός κινδυνεύουν από την τεράστια “πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου” που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
    Επίσης, θαλάσσια πλάσματα, όπως τα δελφίνια και οι χελώνες Καρέτα – Καρέτα κινδυνεύουν ακόμα και με θάνατο ήδη από το στάδιο των σεισμικών ερευνών.
    Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου και το Πράσινο Κίνημα θα είναι εκεί.
    Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης ανέφερε σχετικά: “Εξορύξεις υδρογονανθράκων σημαίνουν υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και καταστροφή του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Εμείς επιμένουμε σθεναρά να λέμε όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να στηρίζουμε με όλες μα τις δυνάμεις τους ενεργούς πολίτες και τις συλλογικότητες που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: